lørdag 15. januar 2011

Årskavalkaden

Det er kanskje lovlig seint å snakke om fjoråret når vi allerede er to uker på vei i det neste, men jeg syns nå likevel det kan være på sin plass. Strikkeåret 2010 var ganske produktivt, syns jeg. Alt i alt ferdigstilte jeg rundt 50 prosjekter, med smått og stort. Én eneste UFO ble produsert - og egenhendig kasta etterpå. Min strikkesamvittighet er dermed omtrent like rein som den var da året begynte. Fjorårets store slager var visst gensere og jakker, der klemte jeg ut hele 10 stykker:


Den tiende genseren var helt lik nr. 7, for de som kan telle. Fargen var, som dere nok kan gjette av bildet, grønn. Hele åtte ferdige prosjekter er helt eller delvis grønne, ikke medregnet et par som var turkis. Lilla og grått og brunt var også en del i bruk.

Siden hele fire av genserne og jakkene var til meg, syns jeg vel at jeg kan krysse av for minst ett av fjorårets forsetter, som var å lage flere store ting.

Et annet var å leke mer - og det syns jeg til en viss grad jeg har greid. Jeg har i det minste pynta og tulla litt med ferdige plagg (for eksempel her og her), og tatt tildels store sjanser på modifiseringsfronten. Lært en ting eller to, har jeg også gjort.

Det jeg kanskje er stoltest av, er at jeg har gjennomført det siste forsettet mitt, som var å designe noe selv. I løpet av 2010 la dessuten jeg ut tre gratisoppskrifter her på bloggen: Løshalsen, lua Vegamot og sokkene Tottelotter. Det er mer enn bare litt gøy å se andre strikke egne ting, altså! Og jeg blir ørlite grann stolt for hvert nye hjerte på Ravelry, jeg må innrømme det.


I tillegg greide jeg å produsere omtrent en julegave i måneden, helt uten at det var et nyttårsforsett. Det var ikke dumt, det heller!

Fjorårets største nye ting, er min venn Bernadette. Hun har fått svinge seg litt, men er nok helt klar for helt nye utfordringer i 2011.


Det er ikke årsskifte uten at man legger noen føringer for det. Året i år blir et spesielt år, siden det nå ikke er hvert år man får et nytt barn. Dersom det skulle bli noe fritid på meg, tenker jeg å bruke litt av den på dette:
- Jeg skal nyte fruktene av tidligere innsats. Jeg skal bruke av garnlageret mitt, hobbybokhylla og bruke den kunnskapen jeg allerede har i hode og armer.
- Jeg har lyst til å dra på større og mer spennende eventyr sammen med Bernadette
- Jeg vil prøve å lage en gave i måneden.
- Jeg vil prøve å legge ut et mønster for salg på Ravelry. Om ikke ammetåka tar meg, da.

Så til kåringene av beste og verste:
Mest brukte plagg til meg selv: Den veldig røde jakka, Multnomah og Bella-settet er blitt mye brukt. Utrolig nok også mageboergenseren, selv om jeg nok ikke hadde trodd det da den ble ferdig. Jeg mistenker også at adventsjakka blir en slager.
Mest brukte plagg til sønnen: Bestefartrøya, med hermegåsgenseren på en god andreplass. Om vinteren har de gjerne vært i bruk samtidig.
Største utfordring: Mageboergenseren, den var utfordrende både for tålmodigheten og kreativiteten. De 24 små og store posene til Hespetre Jrs julekalender var heller ingen liten jobb å få ferdig.
Mest vellykkede gave: Ene's scarf til mamma. Det har hun på seg hver gang jeg treffer henne. Pingvinlua til Andrenevøen ble visst også en stor hit. Maken til hjerteknuserpingvin skal dere lete lenge etter!
Minst vellykkede prosjekt: Sitteunderlaget til sønnen - som ble ferdig, og Noro-dustesokken - som ble kasta.
Mest brukte garn i antall prosjekter: Dale Freestyle - 2 luer og 3 par votter
Mest brukte garn i kvanta: Drops silkealpakka - 14 nøster.
Høyest elskede garn: Dale Freestyle, Drops silkealpakka og Ella Rae lace merino. Dessuten har jeg kost ganske mye med TuLLiBaLL-garnet mitt. På tampen av året greide jeg også å falle pladask for Merino-silken til Pickles.
Mest hatede garn: Støvluktende og ekkel Kauni, sammen med dustete Noro Kureyon sock. Fysjom! Sandnes Alfa, Gjestal Bris og Cascade 220 superwash er også på lista over kandidater, for de ble ikke noe fine med bruk.
Morsomste prosjekt: Pacman-vottene, med den ubloggede lua Mustikka på en god andreplass og adventsgenseren på tredje.
Kjedeligste prosjekt: Sitteunderlaget til sønnen er helt på toppen, med ferdigstilling av en del potensielle UFO-er hakk i hæl. Jeg nevner bestefartrøya, de skeive sokkene og mageboergenseren.


Riktig godt nytt strikkeår - og takk for det gamle!

14 kommentarer:

Anita Tørmoen sa...

Du har jammen vært produktiv. Mye fint du har laget:)

Kos med papir og saks sa...

kjempemye fint du har laget.

lykke til med masse hobbylering i 2011 og :)

Fru Helianthus annuus sa...

Flotte prosjekter :) Så mye morsomt og fint du har laga i løpet av året, måtte ta meg en kikk gjennom tidligere innlegg også, er imponert!

Moan sa...

Store, flotte prosjekt!
Lykke til videre i 2011!

Unknown sa...

Jeg blir bare mer og mer imponert over den produksjonen din! Er innom bloggen din støtt og stadig, bare så du vet det ;-)

Unknown sa...

Altså, det var tøybleie-lærlingen Kristin som skrev det forrige innlegget der, hvis du lurte. Hvordan gikk det med vindusvasken forresten?

Glastrikk sa...

Mye fine strikkede plagg som vanlig. Du har jo vært snill mot deg selv og gjort ferdig plagg til deg selv. Det er målet mitt dette året, så får vi se hvordan det går.

Fru Holt sa...

FOR en inspirerende blogg! Legger meg til som følger med en gang(oppdaget bloggen nå nettop, og er mektig imponert over alle heklerier og strikkerier)!
Jeg er best på hekling, men nå i det siste har jeg jommen meg begynnt med litt strikking også. Kommer nok til å bruke bloggen din masse som inspirasjon!

Emerald Raptor sa...

Du er så flink! Utrolig mye fint du har laget!

Frk.Badegakk sa...

For en gøy oppsummering! Artig å vite hvilke prosjekter som ble yay og ney!=D Den veldig røde jakka OG adventsjakka er superfine da!!!!

Frk.Badegakk sa...

For en gøy oppsummering! Artig å vite hvilke prosjekter som ble yay og ney!=D Den veldig røde jakka OG adventsjakka er superfine da!!!!

Mariann S sa...

Du har vore veldig produktiv, og laga masse flott :)

Unknown sa...

Så mye flott du har laga! Det er skikkelig gøy å lese slike fjor-året-poster og jeg stemmer på at vi sprer dem utover hele året :P

Ellers så kan jeg jo nevne at jakke i innlegget under er dånbar! *sukk*

Cruzidull sa...

Oida. Blir nesten flau når jeg oppdager at det jammen var lenge siden sist jeg var innom hos deg! Mye fint du har laget og de tottelottene dine var diggbare! Et absolutt må-prosjekt for meg som digger sokker! (Må bare bli ferdig med januarsokkene først, men så!). Ser forresten at du ikke har listet opp alt du har strikket. Dukketøyet ditt feks. Der var det vel både en kjole, bukse og jakke, noe som lyder imponerende, også om man tar størrelsen i betraktning. Lykke til videre med produksjon. Både på hobby og familiefronten!