tirsdag 6. juli 2010

FO: Hermegås i det grønne

Denne lille hermegåsa har ligget på vent en stund, mens strikkedama har fartet rundt på utdrikningslag, bryllup, vift med svigers og annet som må betegnes som sløsing med god strikketid. Tålmodig har den ventet på et bad i vasken, og nå er både den og bloggen klar for litt oppmerksomhet:


Hermegås i det grønne
Oppskrift: Alfagenser med raglan fra Sandnes Mix 0802 Barn
Garn: 6 nøster grønn Alfa
Pinner: 6 og 7 mm
Størrelse: 2 år - men enorm!
Tidsbruk: Et par dager

Observante blogglesere vil selvsagt se det med én gang, at denne genseren er en nøyaktig kopi av Monstermønsters lekre. Fargen og oppskriften er den samme, men størrelsen er forskjellig. Den hjemlige modellen har lagt seg for kvelden, men heldigvis hadde jeg noen posører utenfor verandaen også. Dersom noen andre skulle være like idiotiske entusiastiske som meg når de tar bilder, kan jeg melde at rosekratt ikke er de omgivelsene som går best overens med løst spunnet ullgarn.

Jeg har gjort alt etter oppskriften, med unntak av at ermene er strikket på pinne 6 hele veien, i stedet for å skifte til pinne 7 etter vrangborden. Her var det visst et hull i strømpepinnesamlingen. Og så liker jeg raglanfellingene mine sånn at de lener inn mot midten.

Både garnet og oppskriften var nye erfaringer for meg, men dette var en så kjapp og morsom oppskrift at jeg er sikker på at det blir flere. Men ikke straks - nå har jeg både Amelia og Skew på pinnene. Fortsettelse følger!

12 kommentarer:

Unknown sa...

Så fin genseren er. Struktur-mønsteret gjrode mye av genseren for meg. Sprek farge :-)

Monstermønster sa...

Kan melde at den er fin i bruk. Har ikke opplevd loing heller, bank i bordet!

Og rosebuskfotografering har jeg prøvd... med like stort hell som deg. Så, skal dere til Dyreparken i år? Hva med å selge gutta til dyreparken, og bli med på Sjølingstad museumsfabrikk som selger eget garn? 8Bjørnegarn, blant annet?)

Linda sa...

Flott gensar. Likte godt mønsteret.

Rigmor sa...

for en utrolig flott genser :)
flott farge og flott mønster. ha en flott uke videre!

Unknown sa...

Kjempefin genser og nydelige bilder...
Flott grønnfarge :-)
Ønsker deg en fin sommerdag ...

torirot sa...

Flott genser! Og omgivelsene gjorde seg på bilde i hvert fall, om ikke det var det beste for genseren :-)

Fortsatt god sommer!
(Og takk for hyggelig kommentar!)

lena sa...

For en nydelig genser. Jeg likte veldig godt fargen du hadde valgt, jeg elsker grønn! Og veldig fine bilder du har tatt:)

Lykkelinn sa...

Knallfin farge - selv for meg som er dårlig på å strikke i grønt... Men veldig fin ble den, og mønsteret er jo kjempefint!

Anita Tørmoen sa...

Nydelig genser, og så flott med mønsteret på siden.

Bai sa...

Så fin genser!

JC sa...

Det var en lekker genser, og nydelig farge!

Monai sa...

Så fin genser!Likte veldig godt mønsteret.