tirsdag 15. juli 2008

Strikking med noko attåt

Noe av det som gjør strikking til en velegnet hobby for rastløse sjeler, er selvsagt at man kan gjøre det samtidig som man driver med andre ting. Ikke husarbeid nødvendigvis, og jeg har heller aldri skjønt hvordan dere greier å strikke samtidig som dere sitter på dataen. Men jeg får allikevel drevet litt multitasking. Av og til så mye at prosjektet for alltid vil minne meg litt om det jeg så på da jeg strikket det. Argosy wrap minner f.eks. om denne karen:


Ènukesgenseren vil nok ha en liten ettersmak av kreklinglikør:


I sommer har jeg jobba meg gjennom en del lydbøker, og det er virkelig noe som passer med strikking. Følgende kan anbefales:

Sangen om den røde rubin av Agnar Mykle
Falketårnet av Erik Fosnes Hansen
Våre venner kinesarane av Are Kalvø
Det gylne kompasset av Philip Pullman

Jeg er i gang med nye bøker, og koser meg for øyeblikket med lydboka Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf når jeg er alene, og Den skarpeste kniven av Philip Pullman sammen med mannen. Vi bestemte oss for å lese ei bok sammen, for en gangs skyld. Koselig, og så er det så mye lettere når èn av oss (kremt) er skikkelig flink til å forsnakke seg på hva som skjer senere i boka.

I tillegg passer en del strikketøy ypperlig til sosialt samvær og reising. I sommer har jeg strikket på Gardermoen og Keflavik, i Reykjavik, i Oslo, i Eidsvoll, i Fredrikstad og på Svinesund, i tillegg til en god del strikking i egne og andres hager. Og jeg har faktisk greid å komme meg på strikkecafè opptil flere ganger. Ingen liten bragd, når man er av den typen som glemmer at det går an. Stitch'n'Bitch Oslo er en veldig koselig gjeng, absolutt verdt å besøke om man er i Oslo en tirsdag ettermiddag. I tillegg får man anledning til å nevle litt på andres garn og strikketøy, f.eks. Pinneguris lekre sjal i mykeste myke Wollmeise. Ikke bare det, hun hadde med seg en overraskelse til meg også:

Deilig merino lace fra 100purewool.com. Lekkert garn, som passer utmerket sammen med blomstene vi hadde i bryllupet vårt. ;)

Nå skal jeg avslutte rablingen og ta med meg det som skal bli en liten bamse til en liten mageboer og sette meg ned med Bleak House på DVD. Dagsformen er ikke noe særlig, så dagen kan bare ta seg opp herfra. Litt kos med Purelife økologisk bomull fra Rowan kan iallfall ikke skade!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, jeg kjenner meg virkelig igjen i det at strikketøyet begynner å minne en om serien/filmen man så på mens man strikket! Av og til er det så ille at jeg plutselig hører vignettmusikken i mitt indre øre i det jeg løfter opp strikketøyet :-)

Lydbok har jeg ikke prøvd ennå, men det skal absolutt testes!

Monstermønster sa...

Dritsøt heldrakt. Og myye finere i brunt enn den blå i oppskriften.

Anonym sa...

Artig å lese at det ikke bare er jeg som har filmassosiasjoner til strikketøy. Noen ganger kan det bli litt voldsomt, f.eks. når jeg satt og strikket på babysokkker og så en skikkelig skummel film. Det passet liksom ikke, ble for mye dårlig karma i sokkkene.

Lydbøker er også supert. Ble mye strikking mens jeg hørte meg gjennom Stieg Larsson :)

Anonym sa...

Nydelig dress! Sikler fælt på den boka, ja.. ;)