onsdag 9. mars 2011

FO: Kosesokker

Jeg mener bestemt at jeg får noe ut av å lese inspirerende blogger, men det er ikke hver dag det viser seg så konkret. Smulebloggeren ga bort to nøster deilig Sterk til en av sine følgere forleden, og den heldige følgeren var meg. Sånt kan man like! Bloggen anbefales dessuten på det varmeste, det var jo en grunn til at jeg var følger i utgangspunktet.

Midt i småsokkene og redebyggingen, følte jeg for å lage noe deilig til meg selv. Som sagt, så gjort: Ett par deilige, tykke sofasokker. I lilla, mmm.
Kosesokker
Garn: rundt 80 g Sterk fra Du store alpakka
Pinner: 3,25 mm

Sokkene er av enkleste enkle sort: Helt pleine, fra tåa og opp og med etterpå-hæl. Prinsippet er det samme som i de praktiske plaggene. Her begynte jeg på 12 masker (6 på hver side), økte til jeg hadde 44 masker, raste avgårde i 50 runder glattstrikk, satte inn en tråd på halvparten av maskene, raste avgårde i 50 runder til, før jeg avsluttet med 15 runder ribb. Så pillet jeg ut tråden, hentet opp maskene på begge sider, plukket et par i kanten og strikket en runde rett, før jeg felte som jeg gjør til tær, 4 masker innenfor kantmaska per runde, på annenhver runde til det var igjen 16 masker (8 på hver side). Så sydde jeg hælen sammen med maskesting. Enkelt, penkelt - og et strikketøy som er greit å ha med seg i veska.

Sånn blir hælen, til sist:

10 kommentarer:

Anonym sa...

Og utruleg flott å sjå på!! :D Sterk er eit fantastisk garn..

Ha ein fin dag!

Frk.Badegakk sa...

De så kjempedeilige ut! Kos deg med redebyggesokker du! Lekre!=D

Anita Tørmoen sa...

Dette var utrolig flotte sokker:)

LivM sa...

Flotte sokker og garnet er deilig. Holder akkurat på med mine første sokker i dette garnet!

Moan sa...

Slikt kan man saktens like! :-)
STERK er det beste tykksokkegarnet!

Anonym sa...

De så gode ut :D
ha en fin dag
/myr

lise sa...

Kule, kule - det ble veldig tøft med motsatt-sokker!

Monstermønster sa...

Kule detaljer!

nragnhild sa...

Kos!
Og takk for at du forklarer topp-ned, det virket da slettes ikke så avskrekkende! :)

Monica sa...

Hei!
Jeg kom tilfeldigvis over siden din, og fant ideen tå-opp-sokk med etterpå-hæl (genialt navn, by-the-way). Dette var så genialt og ble så fint at jeg har så lyst til å prøve meg, men jeg tror jeg trenger noen gode råd. Håper du kan hjelpe litt?!
Legge opp i tåen seks masker på hver side det fikser jeg greit. Så skriver du at du øker til 44. Hvordan gjør du det? Over hvor mange omg?
Så skal jeg klare meg ganske greit en stund, inntil etterpå-hælen. Tar opp masker fra tråden og plukker opp noen masker i kanten. Strikker så rundt på disse. Det fikser jeg. Så kommer fellingen og avslutningen...Hvordan feller jeg, og hvordan avslutter jeg?
Blir veldig takknemlig for gode råd her, for dette var inspirerende lesning!
Mvh
Monica