fredag 13. august 2010

FO: Amelia


Mønster: Amelia fra Knitty
Garn: 500 gram Cascade 220 Superwash
Pinner: 4,5 og 5 mm
Tidsbruk: En måned, omtrent
(Det er strikkaren sjølv som poserer.)

Denne genseren er jeg SÅ fornøyd med! Mønsteret syns jeg var mindre elegant skrevet, men etter litt mekking, ble resultatet kjempebra. Passformen er midt i blinken, lengden er akkurat passe, og jeg har greid å bruke seks umake vintageknapper i glass fra knappekrukka. Det jålet opp jakka akkurat passe, syns jeg.

Her er endringene: Jeg flyttet raglanfellingene så de kom akkurat på skjøten mellom bol og ermer, og ikke tre bortenfor. (Hvilket førte til at jeg måtte rekke opp en del, fordi jeg hadde telt feil. Hrmpf.) Jeg strikket en rett, en vrang til ribben, i stedet for en vridd rett, en vrang. Rett og slett fordi jeg syns den visuelle forskjellen mellom rett og vridd rett blir så liten at det ikke blir verdt bryet. Og så, den aller største forskjellen: Jeg strikket størrelsen M, med lengdemål på bolen etter den største størrelsen. Dessuten målte jeg på kroppen slik at midjebåndet kom akkurat der midjen er, og ble passe bredt til min egen midje. Nå har jeg kanskje ekstra lang overkropp, men jeg kan ikke skjønne annet enn at denne oppskrifta var laget for særlig kortvokste mennesker. Et tips til andre som har lyst til å strikke denne jakka: Mål på kroppen før du setter i gang, og om du skal strikke denne størrelsen, bør du lese teksten som står på Ravelry-siden når du skal til med midjemålet.
PS: En annen grunn til å være fornøyd: Totalprisen på jakka kom på rundt 200 kroner. Det er billigere enn HM, og hundre ganger bedre.
PS2: Når man skal posere for fotografen, er det lurt å ha minnekort i kameraet. Disse bildene ble ganske gode til å være tatt med mobil, syns jeg. Vidunderet heter Sony Ericssson Xperia X10 Mini Pro.

15 kommentarer:

Frk.Badegakk sa...

Den ble knallfin! Og veldig kledelig til deg!!!! GRatulerer med nytt, flott strikkeplagg!!!!!!=D

Fru Keilegavlen sa...

Knallflott!! Den kledde deg veldig bra.

mimouna sa...

Herlig jakke i gladfarge! Sier som de andre her, du kledde den veldig godt.

Dumt med oppskrifter som ikke er 100% da, men det er jammen bra at vi kan trikse og mikse det til selv slik at det blir bra likevel.

Hanne sa...

Åhhh den var fiiiin :D Nydelig farge :D Den var kjempe fin på deg. Likte hvordan du presenterte den i bilder på bloggen. Er morsommere med slike bilder enn sånne rett opp og ned bilder som jeg har en tendens til å presentere mine strikkerier i.

wims sa...

Jakka, ble kjempefin. Fargen kler deg godt :O)

~Renate~ sa...

Nyyyydelig ! :)

Unknown sa...

Så utrolig flott både i farge og i passform. Skjønner godt at du er fornøyd :-)

Guri sa...

Kjempefin jakke!! Den satt veldig fint på deg :)

amylin sa...

Flott jakke, og ja, bildene ble bra på mobilen.

Bai sa...

Nais!

Laila sa...

Så nydelig og kledelig genser du har laget.

Tina sa...

Det var da en nydelig jakke! Herlig farge! Og så så billig da! :-)

Penelene sa...

Du og du så fin den ble!

torirot sa...

Kult med knappene!
Og jeg har også fått meg ny telefon, ikke dum den! Men det er ganske mye å finne ut av for en som er vant med enklere, gammeldagse telefonmodeller...

Anita Tørmoen sa...

Den jakka ble skikkelig fin:)