fredag 12. juni 2009

FO: Irr! Grønt!

Det må være lov til å gratulere seg selv når man har gjort ferdig et fryktet prosjekt av visse proporsjoner, ikke sant?

Her er endelig - endelig! - bryllupssjalet mitt ferdig, med perler og det hele. Det blir blokke-bilder i første omgang, actionbilder får vente til jeg har flere alternativer til fotograf enn åttemånedingen. Han ville nok helst tatt bilder av innsiden av munnen sin eller sleiket på linsa. Akk ja.

Her er noen smakebiter:
Bryllupssjalet
Oppskrift: Swallowtail Shawl av Evelyn Clark
Garn: ca. 250 g Tynn Alpakka fra Du Store Alpakka i den fiiine grønnfargen (153).
Pinner: 4,5 mm
Tilbehør: Perler
Tidsbruk: Ahem. Et år og en måned.

Sjalet ble modifisert noe fordi jeg åpenbart ikke kan telle. Jeg ville ha det stort, og la til noen repetisjoner. (Det ble d i g e r t! Nesten ikke plass på gjestesenga.) Derfor gikk ikke overgangen mellom mønstre opp. Jeg fylte inn en ekstra rad med rettmasker for å få det til å gå opp - det var ikke aktuelt å strikke nuppe-seksjonen om igjen for femtende gang da jeg var kommet så langt. Alt dette gjorde jeg i fjor sommer. Så lurte jeg på hva jeg skulle gjøre med den dumme raden, det så jo ikke så bra ut. Så kom jeg på den lure idéen å sy på perler til å pynte opp litt der, men jeg hater jo som kjent å sy. Derfor ble det liggende. Etter en svært skremmende inspirerende UFO-tilståelse fra en av moderatorene på det nye hobbyforumet Uformelt, tok jeg utfordringen. Det får være grenser for hvor mye håndarbeid man skal ha liggende, og det er jo spesielt dumt når det faktisk er ferdig strikket, og et vakkert produkt, egentlig. Perlene ble påsydd etter "et kvarter om gangen"-prinsippet til FlyLady. Man gjør et kvarter med kjedelig, og så kan man gjøre morsomt håndarbeid etterpå. Funker som bare det!

Jeg brukte, som tidligere nevnt, sjalet i bryllupet mitt, uferdig. Nå skal jeg endelig bruke det helt ferdig. Og anledningen? Ett års bryllupsdag på søndag.

11 kommentarer:

Frk.Badegakk sa...

Det ble herlig da!Fargen er rett og slett deilig! Skjønner godt at det er greit å bli kvitt litt ufo. Har et par i ei eske jeg ikke liker å tenke på jeg heller. Men de ligger godt der de ligger...=P Skal svare på spørsmålene dine etterhvert. Må bare våkne til liv først.

Sommertid sa...

Skjønner deg godt jeg...men..det ble jo kjempefint til slutt da...vil ikke tenke på det her med UFO tilståelser...tror/vet jeg har en del gjemt unna ...i poser/esker...
Er jo så mye moro å begynne på noe nytt når ting ikke går helt etter planen..sant ??

God helg :)

AnitaK sa...

Nydelig sjal! Jeg har ikke tilstått ufoene mine, men blogget om de for en tid tilbake, og det var egentlig så skremmende at jeg bare la opp noen nye... Ha ei flott helg, og grattis med vel overstått bryllupsdag..

Irene sa...

Lekkert! Du har virkelig vært flink !

Monstermønster sa...

så flott det ble! Gjorde seg med perlene, ja.

Så 8 mndssaken er ikke så god til å ta bilder, altså?

Jeg har noe sånt perletøys liggende, men det frister ikke gjøre ferdig. Perler på leggvarmere? Det skurrer... hva tenkte jeg med?

Pinneguri sa...

Og så ble det så nydelig - godt jobba ❤

Petronella sa...

Så kjempeflink du har vært. Sjalet ble aldeles nydelig :-)

Linda sa...

Utrolig lekkert sjal og nydelig farge!

KRØLLEMIKKEL sa...

Det sjalet ble utrolig fint!
God helg!

mimouna sa...

Helt nydelig! Det føles utrolig godt å bli ferdig med slike prosjekter selv om innspurten er seig. Du vant! :o)


Ha en god helg!

Gurimalla! sa...

For et fantastisk sjal! Herlig farge!