torsdag 26. februar 2009

FO: Stripey

Vi har hatt en drøy uke uten internett, og da rekker man jammen mye. Jeg har ommøblert halve huset, kommet til bunns i klesvasken og tatt den store garnomorganiseringen anno 2009. I min husmoderlige iver har det merkelig nok ikke blitt så mye strikking, men jeg har fått ryddet en del i strikkestæsjet, og fått ferdig Februarlua:Stripey fra Torirot design
Garn: ca. 75 g Rauma tretråds strikkegarn fra garnlageret
Pinner: 3 og 3,5 mm
Tidsbruk: En ukes tid
Selskap: Poirot
Modell: Lillebror Ola

Jeg var ikke spesielt motivert for denne lua, ettersom jeg nå er blitt rimelig lei fargearbeider. Men er man med, så er man med. På knitalong, altså. Nå kommer det snart nye muligheter for mars, så jeg håper å slippe billigere unna denne gangen. Om resultatet? Joda, jeg er fornøyd. Ok strikketøy, fint å få brukt opp litt garn fra lageret, og endelig en lue jeg kan tenke meg å ha selv. Broder'n er bare modell, lua får han ikke. Han er storprodusent av strikkede luer selv, så han trenger den ikke heller. Dessuten var den visst i trangeste laget for ham. Jeg tror ordet "badehette" ble brukt i beskrivelsen. Ikke noe man ikke kan ordne med litt blokking. Dessuten tror jeg han er tjukkere i huet enn søsteren sin.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fin lue! Artig at lillebroren din også strikker.

Det var interessant å lese om erfaringene dine med tøybleier. Jeg brukte det til datteren min, men nå har jeg blitt gammel og lat så minsten bruker papirbeleier. :o)

strikkoman sa...

Fin lue (det er derfor jeg holder på med samme mønster selv :) )! Jeg har lyst til å strikke en til meg selv også, i alpakka. Men hva tror du om alpakka og nødvendig strikkefasthet på ca 19 m/10 cm? Finnes det så tjukt alpakkagarn? Jeg kan (vil) ikke bruke dobbel tråd, for da må jeg dra på 4 nøster til enhver tid.