søndag 11. mars 2007

Babyteppe i bomull

Jeg husker hvorfor jeg aldri har kommet i mål med en babyjakke etter det mønsteret jeg holder på med nå. Omtrent halvveis er jeg gått ganske lei, og begynt å kjede meg. Så legger jeg jakka fra meg, og tenker ikke mer på den før lenge etterpå.

Har tenkt å få den ferdig denne gangen, for har jo en "deadline" når babyen kommer. Men det kan nok være godt å ha en back-up til når jeg går fullstendig lei. For tiden jakter jeg på garn til å begynne på Bob Dobs-vesten i Domiknitrix-boka, men finner ikke noe garn med rett strikkefasthet. Står og pendler mellom å bruke a) Freestyle fra Dale eller Alaska fra Garnstudio, som har 17 i stedet for 18 masker, og så heller strikke i small eller b) bestille Létt-Lopi som har rett strikkefasthet, og håpe at farge og garnmengde vil passe sånn ca. Har ikke bestemt meg ennå. Vesten skal strikkes til kjærestens lillebror, så jeg vil gjerne at den skal bli fin.

I mellomtiden har jeg startet på et babyteppe i billig bomullsgarn; Bomull sport fra Gjestal. Lager det etter mønster av en vaskeklut, av alle ting, men jeg tror det blir fint. Her er oppskrifta: Basic modular dishcloth av Vyvyan Neel.

Var til og med så flink at jeg lagde prøveklut, siden jeg ikke har strikket av garnet før. Dessuten gjorde jeg feil i første ruta som jeg ikke oppdaget før jeg hadde strikket et par til. I stedet for å rekke opp hele greia, tenkte jeg at det ville være godt med en ny skrubbeklut til dusjen. Prøvevaska den i maskin på 60 grader, og er lettet over at fargene ikke blør. Her er prøvekluten:


Fargene synes best på det siste bildet. Heklet i en liten hempe på midten også, så jeg får hengt den opp. Er glad for at jeg vasket lappen, for den krøp litt, så det ville blitt et ganske tettstrikket teppe om jeg hadde gått for å strikke det etter strikkefastheten. Nå bruker jeg pinne nr. 4, og legger opp 49 masker på begynnelsen av hver lapp. Teppet skal ha lapper i fargene 317 (lysegrønn), 375 (brun), 300 (natur) og 367 (beige). Tenkte å strikke det i modulstrikk så jeg slipper å montere noe særlig, og så hekle en brun eller grønn kant ytterst. Har ikke helt bestemt meg for hvilken farge det blir, men har kjøpt nok garn til begge deler. Kan jo alltids lage noe annet med restene.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! Nå har jeg vert her og tittet litt, du lager masse fint, syns oppvaskkluten var morsom. Ha en fin dag da :)

Brit-Elin sa...

Heia! så fine frilly skjerfene dine ble! :) garnhuset ligger i fjordgata i trondheim :)

Strikkelaura sa...

Morsom teknikk, det der.
er spent på babyteppet!!!

Astrid sa...

Hei!
Nå har jeg oppdatert litt i blogen min. ;)

Så stilig ut det babyteppet du skal starte på! :)