tirsdag 1. januar 2013

Årskavalkaden 2012

2012 bærer kanskje først og fremst preg av å ha vært et produktivt år - på alle andre områder enn strikkinga. Året har gått med til å få ettåringen vel plassert i barnehagen og lost gjennom alle slags mulige sykdommer, få huset vi bor i hakket nærmere beboelig (ny fyring, ny strømtavle, malt huset, ny stue) og så har jeg fått ny og kulere jobb på den gamle jobben min. Alt dette er ting som stjeler tid fra strikking. Kanskje nyttårsforsettet for 2013 må være så enkelt som å strikke mer? Både for garnlagerets og mentalhelsens skyld ville det være lurt, tror jeg.

Etter en opptelling, har jeg likevel fått strikket litt. 24 prosjekter er ferdig strikket, med stort og smått, og selv om ikke alt er blogget her ennå (det er bare å glede seg!), ser det store bildet sånn her ut:


9 plagg til overkroppen (1 ble gitt bort uavbildet), hvorav 5 av dem Nøstebarns rullegenser
6 par votter (1 gitt bort uavbildet), hvorav hele 5 av dem Nøstebarns rillestrikkede votter
3 luer
2 halser
3 par sokker
1 heldress

Når det gjelder hvem strikkeproduksjonen har vært til, tror jeg Hespetre-kjernefamilien har trukket det korteste strå. Særlig Hespetre-mannen som ikke har fått et eneste plagg, som vanlig, men hans kone har heller ikke fått all verden. Ett eneste plagg til meg selv, det må vel være lavmål. 5 prosjekter til Hespetre Mini og familiens vinner er Hespetre Jr. med sine 6. Alt i alt har halvparten av årets produksjon gått til oss, resten har gått til gaver av ymse slag: 
Så over til kåringene:

Mest brukte plagg til meg selv: Ja, med ett produsert plagg, var vel denne relativt enkel. Da er det godt å ha litt årgangsproduksjon å falle tilbake på. Jeg bruker fremdeles den hvite lua en del, Multnomah, den røde strikkejakka og selvsagt alle strikka ullsokker
Mest brukte plagg til barna: Begge guttene har brukt rullegenserne sine mye. Hvert år, rett og slett. I tillegg har begge brukt det de har fått av luer og votter, og ullbukser. Hespetre Mini har resirkulert en del av Hespetre Jrs gamle plagg, og det er stas. Særlig denne buksa har vært mye i bruk i høst.
Største utfordring: Sweet Vanilla til meg selv, den tok mye tid og var en prøvelse på tålmodigheten. I tillegg er jeg ganske fornøyd med å ha gjort ferdig mitt første par votter i flerfargestrikk på årevis.
Mest vellykkede gave: Islandsjakka til min lillebror. Den er visst i daglig bruk på en litt trekkfull folkehøyskole. Jeg har sett bildebevis på Facebook, helt uoppfordret!
Minst vellykkede prosjekt: Regnbuegenseren. Selv om den ble fin til sist, var det utrolig kjedelig å vente på garn til den.
Mest brukte garn i antall prosjekter: Dale Freestyle, år igjen, med 3 luer, 3 par votter og en genser.
Mest brukte garn i kvanta: Om det går på vekt, er det nok Ístex Álafoss Lopi som er brukt i brors islandsjakke, men i meter, er det nok Wollmeise Twin, som er brukt til kjolen til meg selv og til to rullegensere.
Høyest elskede garn: Wollmeise Twin og gode, gamle, pålitelige Freestyle.
Mest hatede garn: I år tror jeg faktisk ikke jeg har strikket med noe jeg ikke har likt. Med så lite strikketid, er det best å safe litt.
Morsomste prosjekt: Bil-luene, må jeg nesten svare. Men det var gøy å få laget en oppskrift i år også.
Kjedeligste prosjekt: Igjen må det være regnbue-genseren, som tok så lang tid å gjøre ferdig, men min brors jakke ble også temmelig drøy mot slutten.

I det store og hele har dette vært året for kilometervis med glattstrikk og velprøvde, gode oppskrifter. Det er ren meditasjon og godt å ty til når livet ellers krever det man har av tankekraft. Over halvparten av årets strikkeproduksjon er hentet fra boka Strikk til Nøstebarn, og ikke ett eneste er strikket i originalgarnet. Det må sies å være litt forskjellig slags reklame, men alt i alt en anbefaling av det som må være blant de beste grunnbøkene på det norske markedet. 

Om jeg skal sette meg noe strikkemål for neste år, utover å strikke mer, så må det være å leke ørlitegrann mere, og å strikke litt mer egostrikk til mannen og meg. Han har endelig latt seg overtale til å ønske seg en genser - min favoritt!11 kommentarer:

trine andreassen sa...

Så utrolig mye både lekker og gøyalt.
Gleder meg til å titte innom i 2013 og bli inspirert :-)

frksnupp sa...

Masse fint, syns du har strikket mye jeg!

Elisabeth sa...

Takk for koselig oppsummering. Ingen overraskelse at Nøstebarngensere er en vinner til ungene. Ønsker deg et riktig godt 2013-strikkeår!

Fru Keilegavlen sa...

Så mykje flott du har produsert i 2012!!

Hanne sa...

Her var det veldig mye lekkert. Du strikker i så fine farger. Ønsker deg et riktig godt nytt år :)

Anonym sa...

Hei! Så mye fine småbarnsplagg du har laget :) Kjempesøte de genserene med knapper ved halsen. Godt gjort for å ha så mye annet å styre med i tillegg.

Ha en fin start på det nye året.
-Nutte

Frk.Badegakk sa...

Her var det masse flotte strikkeplagg! Kom ikke akkurat som noe sjokk... ;) Gleder meg til se hva du tryller frem i året som er i full gang!

Monstermønster sa...

Massemasse finfint! Godt nytt strikkeår i 2013!

Vibekes lille ullne sa...

Moro med oppsummering og mye fin strikk!Godt nytt år! :)

Frihet sa...

Wow så mye flott!!

amylin sa...

Mye lekkert du har fått strikket, selv i et travelt år!