lørdag 26. februar 2011

FO: Lilla regn

De fleste garnsnopere har opplevd å falle pladask for et garn, såpass at det bare måtte kjøpes, helt uten mål og mening. Det gjorde jeg da jeg så dette garnet, og mye på grunn av navnet: Lilla regn. For de som ikke øyeblikkelig setter på den indre stereoen, kan jeg hjelpe stemningen litt på vei.


Som noen kanskje har fått med seg, har jeg litt vondt for å gå fra lilla garn. Særlig når det kommer i dype, lekre toner som er omtrent umulig å gjengi med fotoapparatet. Da garnet ankom postkassa, bare visste jeg hva det måtte bli til, også. Og det ble det:

Lilla regn
Oppskrift: Selekjole i 2-trådsgarn fra Strikk til Nøstebarn av Katrine Gregersen
Pinner: 2,5 og 3 mm
Størrelse: 6 mnd
Garn: ca. 90 gram TuLLiBaLL Kos

Dette er et lidenskapsprosjekt fra ende til annen, verken garnet eller prosjektet er spesielt gjennomtenkt. Men siden jeg nå engang har et barn i magen, kan det jo hende at vi får bruk for plagget på sikt. Foreløpig er det bare Gud og en gynekolog på fødeavdelingen som vet om det er jente eller gutt som tumler omkring der inne, så det får komme for en dag om et par måneders tid. Hvis det ikke skulle dukke opp en passende mottaker hos oss, vet jeg med rimelig sikkerhet at det kommer minst ett jentebarn i omgangskretsen i løpet av nærmeste fremtid. Da får det bli en gave.

Kjolen har fått seg et par endringer, som vanlig. Jeg jazzet opp det rillestrikkede bærestykket med noen hullrader, og så måtte jeg legge på et par runder med fastmasker nederst for å få kanten til å ligge i ro. Jeg har tidligere klaget min nød over å strikke med Nøstebarn-garnet, men i håndfarget merino, kasjmir og nylon var det en litt annen opplevelse. Resultatet ble mye jevnere og penere også. Til sist har jeg kronet verket med noen søte vintage-knapper fra knappelageret. Endelig det rette prosjektet for dem, også.

Morsomme og/eller treffende fargenavn er gjennomgående for de to herlige damene som farger garnet TuLLiBaLL. I garnlageret mitt har jeg liggende herligheter som Brønnvann, Krapyl og Kranglefant, for å nevne noen. Garnet kan kjøpes på TuLLiBaLL-bloggen, eller så hender det at det dukker opp noen hesper på SnB Oslo. Sistnevnte handlestrategi må i større grad regnes som risikosport, etter min erfaring. Uansett - garnet anbefales varmt! Så langt har jeg testet to typer, TuLLiBaLL &Råll og Kos, og begge deler innfridde forventningene og vel så det i strikkeprosessen. &Råll ble brukt til et sokkepar, og det kan godt tenkes at dette blir mitt nye yndlingsgarn til formålet.

14 kommentarer:

lena sa...

Den ble ivertfall utrolig fin! Lilla er kjempefint! Og om det blir til mageboern din eller gave, blir den ivertfall fin på mottaker:)

Hanne sa...

Nydelig, lilla er bare såååå fint :D kjempe fin vest :D Ønsker deg ei fin helg :)

Kaktus/Blomstermamma sa...

Lekkert! Jeg har noe lilla Skinny Bugga som må testes ut ganske så snart kjenner jeg. Spennende å se om det er en liten jente eller gutt som skjuler seg i magen! Ha en fortsatt fin helg!

trinemamma sa...

Nyyydelig :-)

Linda sa...

Kjempe fin farge på den kjolen. Har lyst å prøve dette eg og, men har ikkje komt kjøpt dette endå.

Ulla-Bella sa...

Nydelig kjole. Garnet er kjempelekkert:)

wims sa...

Kjempesøt liten sak dette. Og den lillafargen er aldelses nydelig. Herlig herlig :O)

Garnet er også en av mine favoritter!

Frk.Badegakk sa...

Den ble knallskjønn!!!!! Jeg har også lilla regn liggende. Fullstendig impulskjøp. Aner foreløpig ikke hva det skal bli. Enn så lenge er det kose-garn. Må ha det og vel? =P

Anonym sa...

kjempeflott!
ha en fin dag
/myr

Rock'n'Roll Beate sa...

ÅH! Fin kjole og kjempfin farge. Tror jeg må lete etter lilla regn neste gang. Og låta vekker fantastiske minner - en klassiker

SiljeVanilje sa...

Nydelig farge og nydelig kjole:) håper den en dag får en eier og blir brukt masse masse!

Som dagene går sa...

For en nydelig farge - og så flott det ferdige plagget ble. Ønsker faktisk at det blir din baby som bli å bruke den. Lykke til videre!

Pringeling sa...

Der satte du igang min indre stereo! *elsker Prince*

Kjolen ble kjempeflott, skjønner godt at du falt for fargen!

wigdis sa...

Jeg vet akurat hvordan du har når det gjelder en farge som en synes nesten er smertelig vakker. Jeg har noen nøster liggende jeg også. Synes du er flink som klarte å bruke det da, og kjolen ble nydelig. Så spennende da at du ikke vet om du får bruk for den.