torsdag 17. juni 2010

Synder i sommersol

Jeg driver egentlig med effektiv bruk av garnlageret mitt. Så langt har jeg kvittet meg med mangfoldige kilo, uten at det har føltes som noen jobb. Men så var det en dag her, som føltes litt trist og grå. Plutselig trillet det litt farge ned i handlekurven min:
Åtte nøster Really Red Cascade 220 Superwash skal bli til den vakre Amelia fra Knitty. Noen ganger må man våge seg ut av den lilla og turkise komfortsonen.

lørdag 12. juni 2010

FO: I've got sunshine

Denne uka trenger man litt medbrakt solskinn, om man skal oppholde seg noe utendørs her på Østlandet.
































Solskinnssokker
Oppskrift: Egen oppskrift på pleine tå-opp-sokker, 60 masker på pinne 2,5.
Garn:
Mindre enn ett nøste Schoppel Wolle Zauberball
Pinner: 2,5 mm på sokken, 2 mm på vrangborden
Tidsbruk: En ukes tid

En ting som irriterer meg grundig med selvstripende garn til sokker, er at det alltid blir brudd i fargerapporten når man strikker hælen. Til og med produsenten får det, bare se her:




















Fargeskille mellom turkis og blått der. Me no like!
Etter litt grubling, har jeg funnet den perfekte løsningen: Etterpåhæl. Se så fint det ble:




















Jeg greide til og med å få fargene til å harmonere på de to sokkene, så dette er en lykkelig strikker. Litt mindre lykkelig er jeg over de gråværssokkene jeg holder på med nå.
















Noro kommer ikke til å få noen flere av mine penger, dette har ikke vært noen morsom strikkeprosess. Det er nesten så jeg har lyst til å gi opp etter bortimot én sokk. Men bare nesten.


PS: Jeg har egentlig som mål å spre solskinn omkring meg der jeg går. Derfor er dette julegaven for juni.

søndag 6. juni 2010

FO: På en snurr?

Egentlig skulle jeg lage tottelottsokker til voksen. Det var sånn det begynte. Men plutselig hadde jeg laget et par sokker med spiralmønster i stedet.

















På en snurr
Oppskrift: Egen - kommer!
Garn: 100 g Järbo Mällanraggi
Pinner: 3 mm og 2 mm

Det ble tå-opp-sokker med etterpå-hæl i gavegarn fra Magiske Pinnar. Garnet var helt nydelig å strikke med, minner litt om det deilige halvpusete garnet Brown Sheep Lamb's Pride Worsted. Nå er jeg spent på hvordan det holder seg etter litt bruk. Har du erfaring med det?

Jeg er alltid fascinert over de sokkemønstrene som greier å ta inn hælflappen som en del av mønsteret, så det har jeg også prøvd på. Jeg har skrevet ned mønsteret underveis, for dette var enkelt og morsomt. Men så hadde jeg hatt lyst til å sette inn perler, slik som i Odessa-lua, og da tar ting litt tid. For eksempel må jeg skaffe perler som passer. Og så må jeg strikke ferdig regnbuesokkene fra forrige innlegg - også dem i gavegarn fra Magiske Pinnar. Er på vrangborden (her: slutten) av siste sokk, men mangler hæler. Det går saaaakte på pinner 2 mm. Heldigvis har jeg godt selskap på øret.

lørdag 5. juni 2010

Hrmpft!















Like greit at Knit Picks sender med en ekstra i hvert sett av de tynneste pinnene.
Nå har jeg ingen reserve lenger.