torsdag 29. oktober 2009

FO: Vest til hverdags

Vest nr. 2 er ferdig, og alle tråder festet. Det tar litt tid å få tatt bilder når det alltid er mørkt etter jobb, men her kommer altså et lampebelyst et:

Vest til hverdags
Garn: Diverse rester
Størrelse: Ca. 18 mnd
Pinner: 3,5 og 4 mm.

Den er herlig gammeldags, helt i stil med de lekre kjøkkenflisene våre. Jeg syns det kan ha sin sjarm, og uansett er dette et fint tilskudd til barnehagegarderoben.

Vesten er laget utelukkende av garnrester fra bestemorarven, og det er jo koselig i seg selv.

onsdag 28. oktober 2009

God karma?

Noen ganger er det hendig å tro på karma. Særlig på dager som denne, da det mer eller mindre umotivert dumper lekkert, gratis garn i postkassa.


Øverst: Järbo Mellanraggi - Nederst: Schoppelwolle Zauberball

Jeg har vært så heldig å bli trukket ut i blogglotteriet til Magiske pinnar - en blogg det er hyggelig å følge med på. Ikke minst fordi hun tar gode bilder. Tusen takk for garnet, som tydeligvis var tenkt ut spesielt til meg. Snille damen!

Dette er ikke første gangen jeg trekkes ut, faktisk så har jeg fått deilige pakker fra en hel haug bloggere når de har hatt trekninger på bloggen sin. Jeg velger å tro at jeg sender fra meg god karma - og velger å fortsette med det. Eventuelt er jeg bare flink til å legge igjen kommentarer når det gjelder. ;)

Har du vært ekstra snill mot noen i dag?

søndag 25. oktober 2009

FO: Vest til fest

Det er ikke første gang, og det blir neppe siste. Ja, jeg har fått dilla på vest igjen. Her er første omgang:



Vest til fest
Oppskrift: Egen
Størrelse: ca. 9 mnd.
Garn: ca. 75 gram Dale Freestyle
Pinner: 3,5 og 4 mm

Den er pynta med fluesopper av maskesting og en av de dyrebare vintage-knappene fra Frida Frænka. Grønnfargen på knappen er ganske lik den på gresset, men det ville ikke høstlyset vise frem.

Om noen allerede nå skulle ha innsett at de ikke kommer i mål med alle julegavene, kan jeg opplyse om at denne vesten er til salgs. Den koster 250 kroner (+ porto).

Dette var første vest ut. Nå har jeg akkurat festet trådene på en vest til hverdags også. Så får vi se når den blir blogget.

lørdag 17. oktober 2009

FO: Retro

Det begynner å bli kaldt ute, men den unge håpefulle er godt innpakket i ull. Unntatt på hendene. Hva gjør så en strikkemamma når hun oppdager at hun har forsømt sine plikter?
Kaster seg over garnlageret og strikker nye votter pronto. Stor-gutt-votter, med tommel og alt.

Mottakeren egner seg dårlig som modell på sånt pirk, så her er bamsen vikar, mens gutten selv står i vinduet og vinker til mamma.

Retro votter og skjerf
Oppskrift: Rillestrikkede votter fra Strikk til Nøstebarn, improvisert skjerf
Garn: Til sammen 75 gram Austerman Bambou Soft
Pynt: Gardinblomster og (ikke avbildet) monogram
Pinner: 3,5 og 4 mm
Tidsbruk: To kvelder

Det er aldeles utrolig hvor fort det går å strikke på så tykke (?!) pinner når man har greid å venne seg til 2,5. Og når det er småtterier i tillegg, raser det unna. Jeg har igjen akkurat nok garn til én vott til, og det tror jeg kan være lurt. Lue hadde jeg ikke nok til, derfor ble det improvisert retro-pynt i oransj, så det skulle passe til den deilige og økologiske oransje Disana-lua han har fra før. Garnet er i fare for å bli ny favoritt, for nye mykere har jeg neppe vært borti. 70 % merino, 30 % bambus. En drøm å strikke med også, det delte seg ikke for annenhver maske sånn som Garnstudio-merinoen. Bare synd jeg fikk dette gjennom en karma-swap og ikke har sett det i salg i Norge.

tirsdag 13. oktober 2009

FO: Når nettene blir lange

For tiden strikker jeg på hemmeligheter og atter hemmeligheter, sånt blir det veldig kjedelig blogging av. Men av og til strikker jeg på noe kjedelig å fortelle om i bloggen min, og nå er jeg ferdig med ett sånt strikketøy. Feriestrikkeriene i Roma var disse sokkene, strikket til min far som er notorisk kald på beina. Jeg kalte dem nattsokker, for dette er kosesokker i ren alpakka. De lure forsterkningene jeg har snakket om hadde desertert da jeg endelig hadde bruk for dem.

Nettene begynner å bli lange, det er sikkert og visst. Da blir det også vanskeligere for oss som jobber om dagen å ta gode bilder. Svarte sokker i skumring blir lett sånn her:

Dere får bare bære over med meg at kvaliteten på de to eneste bildene i fokus er så som så. Som dere ser, er pappa også bekymra:

Men sokkene er han fornøyd med. Så gjenstår det bare å se om jeg kan overtale ham til å bruke dem. Han fikk et par litt eksklusive islandske kjøpesokker av meg julen 2006, og de har han nesten ikke turt å bruke.

Når nettene blir lange
Mønster:Harris Tweed Socks av Ali Green
Garn: ca. 90 gram svart Peru4Less Mystic Alpaca
Pinner: 2,5 mm
Tidsbruk: En ukes tid på ferie

Disse er strikket overalt i Roma og hvor vi ellers oppholdt oss. Det mest utrolige må vel være at min kjære sønn sovnet i setet ved siden av meg på flyet, sånn at mor kunne finne frem garnet. Mannen mener alltid at det er optimistisk av meg å pakke strikketøy i håndbagasjen når vi flyr med ettåring, men gjett hvem det var som rakk å kjede seg mens sønnen sov? Det var ikke meg!

lørdag 10. oktober 2009

Hjemme igjen!

Storfamilien Hespetre har vært samlet i Roma for en lang høstferie med bursdagsfeiring. Deilige dager i sol, god mat og masse tid sammen med folk man er glad i. Det blir nesten ikke bedre.

Litt garn greide jeg å få med meg også, som vanlig:

Grignasca Flavio Baby merinoull kjøpt på Lana della Vecchia i Roma
Lana Cervinia Forever og Calzetteria sokkegarn fra en merkelig garnbutikk i Terracina
Grignasca Merino Fine på tilbud på LdV
Trøstesokkegarn fra Lidl, fordi det var så vanskelig å finne sokkegarn i Italia

Og til sist: To gaver som venta på meg da jeg kom hjem.
Mystisk sokkegarn i grønntoner og en praktisk prosjektveske
Lana Grossa Meilenweilt og deilige korte 2mm strømpepinner i ibenholt.
Tusen takk!

Livet er ikke det verste man har. :)

torsdag 1. oktober 2009

FO: Den lille bibliotekaren

Noen ganger klarer man bare ikke dy seg. Da jeg så bibliotekar-genseren til baby, visste jeg at jeg måtte strikke den.

Mammaen til den potensielle bibliotekaren er kanskje ikke like nerdete som meg, men jeg vet at hun syns det er greit at små jentebabyer kles opp i noe annet enn pastellrosa og sløyfebånd. En mørk og fin støvgrå må vel kunne passe? Med noen sopp-knapper for å gjøre den litt mindre prektig. Med alt håp, ales det opp en riktig liten rampe-bibliotekar i det Monstermønsterske hjem. Håper dere liker den!

Den lille bibliotekaren
Mønster: Baby Sophisticate av Linden Heflin
Garn: ca. 150 gram Drops Silkealpakka (nei, jeg nekter å skrive dette "riktig")
Pinner: 5 mm
Tidsbruk: Fort gjort!

Om dere trodde innlegget var slutt nå, kan jeg slenge med en liten bonus. Ikke bare ser dette ut som genseren til en bibliotekar. Den er i all hovedsak strikket på Nasjonalbiblioteket. Slå den! - Eller som bibliotekaren som satt ved siden av meg i fire timer sa: Næh! Har du med deg strikketøy på dette? Så lurt!

Bildebevis: