tirsdag 27. januar 2009

The impatient knitter

Ja, det er meg. Jeg er i det hele tatt et utålmodig menneske. Leser jeg en bok, sjekker jeg først hvor mange sider det er i den. Og hvor mange sider det er igjen. Til tross for at jeg elsker å lese (så mye at det faktisk er jobben min), og til tross for at jeg både titt og ofte begir meg ut på bokeventyr som tar flere måneder.

Sånn er jeg også på strikkefronten. Utålmodig. Noen strikkere storkoser seg med prosessen og å kjenne arbeidet mellom fingrene. Det gjør jeg også, men det skal helst gå fort unna. Med fort mener jeg ikke at det må være småprosjekter som er fort unnagjort, men jeg må føle at det skjer noe. Fremgang, folkens!

Sånn ser det ut når jeg strikker:

Hva er det du ser på, spør du? Jo, det er milepælsystemet á la Hespetre. Sånn her omtrent høres det ut inni hodet: Jess, ferdig med 10 cm! Det tok 25 rader. Da er jeg ferdig med 1/5 av ermet. Bare 4/5 igjen. Jeg må gjøre ferdig 1/5 til før jeg gir meg i dag. Da klarer jeg sikkert å bli ferdig med dette før helga. Og så videre. Den lille prosentdingsen på Ravelry er hyppig brukt hos meg, for å si det sånn.

Man skulle kanskje tro at den utålmodige strikkeren ikke rekker opp. Men det gjør jeg. Man er da perfeksjonist også, må vite. Altså: Det skal gå fort, og det skal bli fint. En umulig oppgave. Heldigvis er jeg ikke fremmed for å jukse litt (som tidligere vist), og kan fint bruke timesvis på den siste finishen. Þyrnirós er egentlig ferdig, det gjenstår bare å sy i knapper og sette på knappelist nr. 2. Men så var det et men. Litt av oppklippet syntes når jeg hadde heklet på den første knappelisten. Det vil si; det syntes ikke når man hadde på seg jakka, men jeg visste at det var sånn. Det var nok til at jeg brukte en hel kveld på å sy maskesting langs kanten for å dekke over. Å jadda. Min bedre halvdel rister på hodet.

Heldigvis, og merkelig nok, er jeg en svært tålmodig mamma. Det kom overraskende på oss alle, med unntak av lillemann. Han vet naturligvis ikke bedre.

9 kommentarer:

Mammadragen sa...

Lurer på når du skal arrangere kurs i hvordan sy maskesting :) ??? Skjønner veldig godt hvordan du har det i fht framgang og perfeksjon - og det er kun likesinnede medstrikkere som skjønner at det kan være morsomt å strikke slik - ha ei godt uke du!

sopran sa...

Morsom lesing,kjenner meg litt igjen, men kanskje en enda større jukser av og til:)

MITT FARGERIKE sa...

Skulle tru du skreiv om meg, reknar alltid ut kor mykje eg har laga/lest og det som er igjen. Greier ikkje å "bruke ting" som eg veit det er feil på, rekker heller opp. Er jo opplært til ar det skal vere like fint på vranga som på retta og det sitt i ennå. Kjekt å vete at det er fleire av same sorten:-))

Bai sa...

Eg hadde nett ein diskusjon med mannen, som blei sjokkert over at boka han las var slutt, medan det var 17 blanke ark bakerst. Eg forklarte at det aldri skjer med meg, og de heile enda opp med at eg blei skulda for å vere nevrotisk. Og då er det godt å sjå at vi er fleire.

Frk.Badegakk sa...

Godt det er fler enn meg som er utålmodige. Jeg har også et milepæl system, OG jeg sjekker antall sider som boka er på og lignende;)
Takk for prisene!=D

Gudrun sa...

Ha,ha skemmtilegt.
Knús Tengdó

Anonym sa...

Utruleg morsomt! Har aldri tenkt på å feste sikkerhetsnåler på strikketøyet mens eg strikker.. ;)
Men eg kjenner igjen det at ting skal gå fort.

Leser gjerne siste sidene i boka óg eg, for å vere heilt sikker på at eg har lyst til å lese resten (spesielt viss den er litt treig midt inni..) Hehe..

Strikkelilja sa...

Kjenner meg igjen i det med å være utålmodig strikker! jeg begynte med å strikke skjerf med pinne 20 av den grunn. Og når jeg begynte å strikke babytøy trodde jeg aldri at utålmodigheten min skulle holde ut... Men det viste seg at utålmodigheten er det som driver strikkingen fremover! Jeg vil bli ferdig, og det helst fort (så jeg kan sette igang med neste prosjekt).

Så du hadde lagt igjen kommentar til meg hos bloggen til Monstermønster, takk for det! Men har et spørsmål til angående Turtlebutt (og andre lignende ullbukser): er det ikke viktig at beina blir helt tilsittende (elastiske, men tilsittende)? Kan det ikke bli lekkasje der hvis beina er for store? Eller er det ikke der lekkasjene skjer uansett hvor store beina er? Syns hullene til beina ble vel store på Turtlebutt... Har ikke fått ut ungen enda (skjer når som helst nå!), så vet jo ingenting om bruk av tøybleier enda!

Har skjønt at det er viktig at ullbuksa dekker hele tøybleia, men er litt redd for å strikke den veldig lang også, redd for at det skal klø! (har strikket ullbuksene i Peer Gynt og Askeladden garn)

Tusen takk for svar!

(Flott blogg forresten)

Strikkelilja sa...

Er du forresten fornøyd med Curly Purly Soaker mønsteret? Vurderer å strikke et par bleiebukser til. (Har allerede strikket noen i Nøstebarn sitt mønster (den man strikker som en trekant og syr sammen)). Hvilket garn og pinner brukte du til Curly Purly?

Er du forresten godt fornøyd med Turtlebuttbuksa? Vises mønsteret godt utenpå klærne? Er så dumt å strikke flere av et mønster hvis det ikke fungerer i bruk. Beinet på Turtlebutten ble forresten (har bare strikket ett så langt) fryktelig vidt, må bli en sumobryterbaby skal han greie å fylle ut det hullet!! Så lurer på om jeg bør ta det opp igjen... (Strikket str S, buksa ble 23 cm lang, 19 cm bred, og foten ble 9 cm bred, målt når buksa ligger flatt og ikke strukket. Altså må jo ungen ha en låromkrets på minst 18 cm for å fylle ut...) Hva tror du?

Det ble mange spørsmål det...