lørdag 4. oktober 2008

FO: Hentesett del 2 og 3

Hentesettet er ferdig - og det i god(?) tid før termin. Herlig!


Bukse til hentesettet
Oppskrift: Eget sammenkok, basert delvis på selebuksa og delvis på buksa uten seler i Myk Start, delvis på prøv-og-feil-mens-du-måler-på-ferdige-plagg-metoden.
Garn: 65 g Filcolana New Zealand Lammeuld
Pinner: 2,5 og 3 mm.
Tidsbruk: 2-3 dager

Denne gangen tok jeg ingen sjanser, og både prøvemålte ivrig på andre plagg, og sørget for en oppskrift som lar seg brette både opp og ned i begge ender. Resultatet ble bra! Buksa er strikket frem og tilbake på rundpinne på rillestrikkpartiet, noe som resulterte i en skummel slutt for oss med monteringsvegring. Heldigvis gikk det bra, buksa ble ferdig. Og pen! Det er to gode grunner til at dette gikk bra, og den ene er følelsen av hastverk som hyppige kynnere underveis i strikkingen gir, og den andre er at jeg endelig fikk en forklaring på hvordan man monterer rillestrikk på en pen måte. For de som ikke ennå har skaffet seg Knitter's Companion: Den er en virkelig perle. Jeg mistenker at jeg heretter ikke vil kunne strikke (a.k.a. leve) uten.

Selv om det til tider kunne virke som jeg hadde det travelt med å bli ferdig, har jr. heldigvis ikke så dårlig tid. Derfor rakk jeg også ei lita trøye til å ha inni, den binder sammen jakka og buksa på en fin måte, synes jeg.


Trøye til hentesettet
Oppskrift: Eget sammenkok, med løselig utgangspunkt i denne trøya fra Strikk til Nøstebarn.
Garn: 15 g Filcolana New Zealand Lammeuld
Pinner: 3,5 mm.
Tidsbruk: 4 timer

Trøya er også improvisert, mer eller mindre. Jeg la opp masker som til babytrøya, men snudde hele greia på hodet og strikka ryggen først. Det gjorde jeg for å kunne felle inn mønsterrapporten fra jakka på brystpanelet, den strikkes fra toppen og ned. I stedet for å strikke dobbel ribbestrikk, strikket jeg enkel, som på buksa. Sånn fikk jeg ei trøye som ligner litt på begge deler, i tillegg til at den ligner ganske mye på den lekre dametrøya i Feminin Strik av Lene Holme Samsøe. Fornøyd med den.

Siden Mammadragen nå har sørga for at jeg ikke trenger å strikke noen flere bleiebukser, kan jeg endelig legge babyprosjektene til side for en stund, og konsentrere meg om større oppgaver. Fornuften tilsier at jeg burde kaste meg over UFO-haugen i kurven og den voksende lista med julegaver, men jeg har en liten mistanke om at jeg kommer til å høre på den lille stemmen i magen som sier: "Begynn på jakke til deg selv! Du vet du har lyst! Du har garn!". Hvem jeg hører på, vil tiden vise.

Lagt til: Siden det ser ut til å være tvil om den saken, så er både buksa og vesten BRUNE. Mannen synes de ser rosa ut, men det greier ikke jeg å se, selv på bildene. Så vi vet fortsatt ikke kjønnet (og liker fortsatt ikke rosa).

8 kommentarer:

mimouna sa...

Så fint sett, deilig garn og nydelig farge. Kjekt å plukke litt fra ulike oppskrifter, da får man jo helt unike plagg også.

Så gøy at du fikk så mange bleiebukser! Og jeg morer meg fortsatt med å se hvor mye stilen på slike bukser har endret seg. I min tid var alt ubleket fra Nøstebarn.

Strikkforbi sa...

Så mange fine babyting du har laget. Likte godt innlegget om hvordan man setter inn med lanolin også, jeg kommer nok til å måtte gjøre det snart nemlig.. Lykke til med babyen som er på vei. Jeg har termin 19. okt og begynner å glede meg veldig.

Mammadragen sa...

Hygglig at du kan finne nytte i bleiebuksene. Hentesettet ditt er helt nydelig, liker så godt fargekombinasjonene. Nå er det vel ikke mange dager igjen? Æ følger spent med i bloggen din og ønsker deg alt godt!

Guðný gúlla sa...

Hva?! bara bleikt...vitið þið eitthvað sem að við vitum ekki;)

Bjørg sa...

Nydelig farge på det settet. Eg kan tenke meg det er ei veldig spennande tid for dykk nå.

Frk.Badegakk sa...

Skulle akkurat til å spørre om dere får ei jente, for settet ser rosa ut på min data;)
Farge tilside: Settet var kjempefint!!!! =D

Anonym sa...

Kjempeflott bukse og trøye! For ein heldig liten baby.. Venter spent på babyen eg no :)

Lykke til!

Guri sa...

Hehe jeg trodde du nå viste at det var jente og hadde snudd helt i farge-politikken. Det var godt den var brun, ikke rosa som på min skjerm :)