torsdag 25. september 2008

FO: Første del av hentesettet

Første del av hentesettet er ferdig! Etter at forrige forsøk på hentesett gikk så dårlig, er jeg veldig fornøyd med endelig å ha noe klart.


Hentejakke til min førstefødte.
Mønster: Baby jacket on two needles (February) av Elizabeth Zimmerman fra Knitter's Almanac
Garn: 45 g Filcolana New Zealand Lammeuld i fargen bamboo
Pinner: 3 og 3,5 mm
Tidsbruk: Et par kvelder
Tilbehør: 3 fantastiske årgangsknapper

Mønsteret var veldig greit, kjapt og morsomt å strikke. Jeg valgte å øke ved å kaste over, slik at bryststykket fikk rader med huller, etter å ha sett det på Ravelry. Godt fornøyd med den effekten. Jeg blåste i alle lengdemål som sto i oppskriften, og laget lengden på bol og ermer til å passe en body i rett størrelse. Herlig å kunne strikke fra toppen og ned, så man kan regulere sånt etter eget forgodtbefinnende underveis. Garnet passer egentlig bedre på pinne nr.3, synes jeg, men da ville jakka blitt litt snau. Nå er den blitt akkurat passelig, ca. størrelse 62, lett og luftig.

Alt i alt er jeg godt fornøyd, både med oppskrift, garn og resultat. Rosinen i pølsa må allikevel være at jeg fikk brukt de vakre knappene som har ligget i knappestæsjet mitt i årevis og ventet på rett anledning. De kommer nok fra samme periode som boka, så dette passet bra.

Resten av hentesettet er på pinnene, det blir halvveis improvisert, halvveis Myk Start-inspirert bukse i brunt. Om jeg rekker, blir det vest og sokker også. Det blir opp til mageboeren hva vi får tid til.

5 kommentarer:

Strikkelaura sa...

Åh, den var nyydddeelliigg!!! Likte kjempe godt effekten du har fått med økninge i "halsen". Kjempe fin! :) Har en slik på pinnene jeg også, men har gjordt en feil. Og etter det har den bare blitt liggene..

Mammadragen sa...

Kjempenydelig jakke!!! Håper du rekker å gjøre deg ferdig med settet før mageboeren vil ut - de har jo en tendens til å gjøre som de vil ikke sant? Æ rakk ikke en gang å bli ferdig med jakken engang...

Merete sa...

Flott den ble! Jeg klønte noe psyko med hullmønsteret av en eller annen grunn, så vi ble aldri godvenner før på slutten.

spennende med hentesett, guttungen her ble født i 30grader, så jeg måtte legge hentesettplaner på hylla.

Strikkelines sa...

Fader rullan så nydelig dette var...
Koselig hentesett...
Takk for titten, å lykke til

Anonym sa...

Nydelig!! Og knappane er jo heilt fantastiske :D Venter spent på å sjå babyen inni, eg no..