lørdag 28. juli 2007

Sommervenn

Jeg har fått Sommervenn-pakke!
Tusen takk til Elin på Hobbyforum, for denne flotte pakka:



Innhold: Tre nøster Rauma 3-tråds strikkegarn, i farger som er helt etter mitt hjerte.
Et koselig kort, en snedig oppbevaringsdings til nåler, og en te som lukter helt himmelsk! Røros-jenta Frukt-te. Koffeinfri ser den også ut til å være, dette er midt i blinken.

Jeg må tilstå at jeg hadde et veldig blondt øyeblikk da nåle-etuiet kom. Skjønte IKKE hvordan man skulle bruke det. Snudde og vendte på det, og spekulerte i om jeg skulle binde nålene fast utenpå med tråd, eller hva.

Holdt på med dette ganske lenge, til min intelligente kjæreste kom og tok av lokket. *flau*



En snedig dings, som jeg vet jeg kommer til å få mye glede av!

Rockin' girl blogger, om å strikke sidelengs, og tidsnød



Frk. Badegakk har nominert meg til Rockin' girl blogger!
Så morsomt!

Dette hadde jeg aldri hørt om før, men det var veldig hyggelig at hun tenkte på meg. Nå får jeg litt av en jobb i det å nominere noen andre, særlig siden jeg da godt kunne nominert henne tilbake. Skal følge med på hva folk nominerer, for dette var jammen en fin måte å finne spennende blogger på.

Men, her er et utvalg av de bloggene jeg liker best, foruten gakkens:
Yarn Jungle
Nuperelle
Embla

Og til sist en blogg som ikke er strikkerelatert:
Pike med ord skriver


Så - til neste punkt:
Om å strikke sidelengs

Har fått mange spørsmål om hvordan babyjakken i Online-garn er strikket, og den er strikket sidelengs, etter en eldgammel, men veldig enkel oppskrift. Jeg legger ut prinsippene her, så får folk heller skyte meg om de mener de har enerett på oppskriften. Selv har jeg fått den fra et veldig gammelt ark jeg fikk kjøpt for 10 kr på en garnbutikk.

Slik gjør du det:
Legg opp 60 masker med garn som passer til pinne 3-3,5. Strikk tvers over og tilbake igjen. Hele jakken skal strikkes i rettstrikk.

Repeter så dette mønsteret:
Strikk tvers over alle, snu, og strikk tilbake.
Strikk 50 masker, snu, og strikk tilbake.
Strikk 40 masker, snu, og strikk tilbake.

Forstykke:
Strikk mønster til forstykket er passe stort, ca. 17 cm.

Erme:
Sett av de nederste 30 maskene på en tråd, så du har 30 igjen på pinnen. Strikk opp til halsen, i samme mønster som før, strikk ned igjen, og legg så opp 28 nye masker til ermet (jeg bruker Backward-loop cast on). Fortsett med mønsteret i overkant, og i nederkant strikker du annenhver runde helt ned, og annenhver runde snur du 5 masker fra kanten. Strikk til ermet er nesten like stort som forstykket, ca. 16 cm.

Bakstykke:
Fell av de 28 du la opp, og sett de 30 maskene fra tråden over på pinnen igjen. Strikk bakstykke i samme mønster som forstykke, ca. 25 cm.

Strikk så erme igjen, og fell av slik som til bakstykke, før du strikker nytt forstykke, ca. 17 cm. Fell av.


Og til sist: Tidsnød
Ja, det er tidsnøden som har gjort at jeg ikke har svart på kommentarene deres før. Og, det er tidsnøden som gjør at min hemmelige venninne fra Hobbyforum, Lilje, ikke har fått noen oversettelse slik jeg lovet henne. Jeg har kommet over halvveis, men har ikke hatt tid til resten. Skal se hva jeg får gjort i morgen tidlig, men nå har vi besøk fra Island, og de må prioriteres.

Og ellers: Jeg strikker, men jeg strikker på noe Top Secret for lillesøster. Oppdatering følger når det er trygt å offentliggjøre dette.

Seduction socks







Pattern: Seduction Socks - Ann Budd
Yarn: Online Sock yarn
Needles: 3,5
Time: 2 days

Jeg har gjort ferdig Seduction Socks fra Knitting Daily, og det var morsomt å strikke dem.
Garnet passa egentlig ikke prosjektet så godt, det hadde rett og slett for mye mønster, men det var det eneste garnet jeg hadde som passa størrelsen i oppskrifta. Hullmønsteret synes ikke så godt. Siden dette er mitt første forsøk på mønstrede sokker, tenkte jeg at det ikke gjorde så mye. Morsomt var det, så det er stor fare for at jeg også ender opp med sokkedilla. Selv om dette av en eller annen grunn var tyngre på nakken enn andre prosjekter jeg har gjort.

I've finished a pair of Seduction Socks from Knitting Daily.
The yarn didn't really fit the project, with the extensive patterning on it, but since these are my first patterned socks, I figured I'd give it a go even if.

søndag 15. juli 2007

onsdag 11. juli 2007

Innboks og utboks / Inbox and outbox

Det går en del post her om dagen. Noe inn, noe ut. Jeg har foreksempel sendt Argosy avgårde til Island, hvor jeg håper at noen vil levere den til mottakeren på bursdagen hennes.

Og så har jeg sendt Lilje hennes Hemmelig Sommervenn-pakke, og den er mottatt, og jeg tror hun likte den. Etterhvert håper jeg at det vil komme en liknende pakke dumpende i min postkasse, det blir spennende!

I innboksen hos meg har det kommet mer Online-garn til babyjakken fra Strikkinnom, og jeg er i ferd med å gjøre den ferdig. Men det går saaakte, for jeg har vært så trøtt de siste dagene, at jeg faktisk har sovnet samtidig som jeg har strikket! Har flere ganger våknet etter at jeg har duppet med hodet, og registrert at fingrene fortsatt går. Ikke akkurat det lureste, om du vil unngå mistede masker. Heldigvis har det så langt gått bra.

Siste tilskudd til innboksen regner jeg med at vil bli mine bestillinger fra Hurt Book SaleInterweave Press. Forsøkte alt jeg kunne å bestille Lace from the attic, men det var utrolig pågang der i går. Er allikevel fornøyd med bøkene jeg har bestilt: Scarf Style av Pam Allen og Wrap Style av Pam Allen og Ann Budd. Begge disse kom på 250 kr. inkludert porto, det er omtrent det samme som bokkilden tok for bare den ene. Fornøyd! Nå mangler jeg bare Lace Style, men den kan jeg ønske meg til bursdagen min.


There's a lot of mail-activity going on here these days. Some mail going out, some coming in. I have, for instance, sent my Argosy on it's way to Iceland, where I hope somebody will give it to the birthday-lady on her big day - 94 years old.

I have also sent the package for the Secret Summerpal to Lilje, and I think she liked it. I sent her 2 balls of mohair-yarn, some matching glass beads, some Oreo's, some tea, some home-made markers, a receipe for the feltet bag I knitted recently, and yarn to go with it. I am awaiting a similar package myself, but I don't know who will be sending me, so I will just wait and see.

Now news from the inbox: Online-yarn for the babyjacket finally arrived, so that I can finish it. It's going along veeery slowly, because I've been so extremely tired lately. I've caught myself snoozing off while keeping on knitting several times, and that is hardly a good strategy if you want to finish, and especially if you want to avoid slipped stitches.

The latest addition to the inbox are the books I ordered from the Hurt Book Sale at Interweave Press. I tried my best at ordering Lace from the attic yesterday, but there must have been an awful lot of people attempting the same thing. Luckily there were some books left this morning, and I got Scarf Style by Pam Allen and Wrap Style by Pam Allen and Ann Budd. I got both for $40 incl. shipping, which I'm very pleased about. That is about the price I would have had to pay for just one of those books in a local shop, so I'm very pleased. I still want Lace Style, but that will be a good gift for my birthday.

søndag 8. juli 2007

torsdag 5. juli 2007

Kjære Garn-nissen

Kjære Garn-nissen.
Jeg har vært snill og flink ganske lenge nå, og ikke kjøpt meg mer garn enn jeg kan bruke opp. Som du kan se av tidligere poster, har jeg har til og med kjøpt for lite.

Jeg vet at du har ferie nå, men siden jeg har vært så skrekkelig flink, og siden det snart er på tide å lage julegaver, håper jeg at du, i all din godhet, kan imøtese denne beskjedne ønskelisten.

Jeg ønsker meg



Økologisk ull fra Rosenlund garn og uldprodukter



og en Miyake-pakke i lilla fra Pinnsvindesign.

Jeg lover å holde meg på den smale sti, og ikke ønske meg altfor mye til jul, om du legger disse pakkene under tuntreet nå.

Din hengivne venn
Hespetre

tirsdag 3. juli 2007

Litt nytt og litt gammelt / some old and some new

Noen dårlige nyheter: Både babyjakka og håndkleet fra de to siste innleggene ligger på vent. Jeg er tom for garn. Typisk min elendige planlegging. Mer online-garn må jeg dessuten bestille på nettet, så det kan ta sin tid.

I mellomtiden har jeg begynt på noe nytt. Dette skal bli et lappeteppe, inspirert av teknikken på håndkleet, og Mason Dixon. Fargene ble litt rare da jeg forminska det første bildet, derfor to.





Some bad news: Both my previously posted projects are stranded due to lack of yarn. Typical of my sense of planning. I even have to order the online yarn at a webstore, so this might take while. In the mean time, I've started something new. A blanket inspired by the technique used on the towel, inspired by Mason Dixon. The colors came out a bit funny-looking when I shrinked the first one, and so I add two pictures.