lørdag 28. juli 2007

Rockin' girl blogger, om å strikke sidelengs, og tidsnødFrk. Badegakk har nominert meg til Rockin' girl blogger!
Så morsomt!

Dette hadde jeg aldri hørt om før, men det var veldig hyggelig at hun tenkte på meg. Nå får jeg litt av en jobb i det å nominere noen andre, særlig siden jeg da godt kunne nominert henne tilbake. Skal følge med på hva folk nominerer, for dette var jammen en fin måte å finne spennende blogger på.

Men, her er et utvalg av de bloggene jeg liker best, foruten gakkens:
Yarn Jungle
Nuperelle
Embla

Og til sist en blogg som ikke er strikkerelatert:
Pike med ord skriver


Så - til neste punkt:
Om å strikke sidelengs

Har fått mange spørsmål om hvordan babyjakken i Online-garn er strikket, og den er strikket sidelengs, etter en eldgammel, men veldig enkel oppskrift. Jeg legger ut prinsippene her, så får folk heller skyte meg om de mener de har enerett på oppskriften. Selv har jeg fått den fra et veldig gammelt ark jeg fikk kjøpt for 10 kr på en garnbutikk.

Slik gjør du det:
Legg opp 60 masker med garn som passer til pinne 3-3,5. Strikk tvers over og tilbake igjen. Hele jakken skal strikkes i rettstrikk.

Repeter så dette mønsteret:
Strikk tvers over alle, snu, og strikk tilbake.
Strikk 50 masker, snu, og strikk tilbake.
Strikk 40 masker, snu, og strikk tilbake.

Forstykke:
Strikk mønster til forstykket er passe stort, ca. 17 cm.

Erme:
Sett av de nederste 30 maskene på en tråd, så du har 30 igjen på pinnen. Strikk opp til halsen, i samme mønster som før, strikk ned igjen, og legg så opp 28 nye masker til ermet (jeg bruker Backward-loop cast on). Fortsett med mønsteret i overkant, og i nederkant strikker du annenhver runde helt ned, og annenhver runde snur du 5 masker fra kanten. Strikk til ermet er nesten like stort som forstykket, ca. 16 cm.

Bakstykke:
Fell av de 28 du la opp, og sett de 30 maskene fra tråden over på pinnen igjen. Strikk bakstykke i samme mønster som forstykke, ca. 25 cm.

Strikk så erme igjen, og fell av slik som til bakstykke, før du strikker nytt forstykke, ca. 17 cm. Fell av.


Og til sist: Tidsnød
Ja, det er tidsnøden som har gjort at jeg ikke har svart på kommentarene deres før. Og, det er tidsnøden som gjør at min hemmelige venninne fra Hobbyforum, Lilje, ikke har fått noen oversettelse slik jeg lovet henne. Jeg har kommet over halvveis, men har ikke hatt tid til resten. Skal se hva jeg får gjort i morgen tidlig, men nå har vi besøk fra Island, og de må prioriteres.

Og ellers: Jeg strikker, men jeg strikker på noe Top Secret for lillesøster. Oppdatering følger når det er trygt å offentliggjøre dette.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hurra! Og takk!

Men hvor mange blogger har du egentlig? :P

Guro sa...

Jeg har bare to, hehe. ;)

Ruth sa...

Ikkje stress med den oversettelsen du, det hastar ikkje. Eg har fleire andre prosjekt å drive med, så berre ta det når du får tid! :-)

Guro sa...

Godt å høre!

Har kommet ganske langt, men det er nok greiest å legge ut hele i ett innlegg.