torsdag 4. oktober 2012

FO: Høsthalsen Svosj

Et eller annet sted på Internettet kom jeg over en lur hals. Det var på en blogg, og jeg lagret idéen innerst i hjernebarken til senere bruk. Vanlig fremgangsmåte, med andre ord. Ikke så veldig praktisk, kanskje, den dagen man skal kreditere noen for den gode idéen man har gjennomført, men sånn er det nå bare. Om noen føler seg truffet, rop gjerne ut! Litt googling viser at PT også har laget en oppskrift på dette, men strengt tatt trenger man jo ikke det.

Her er høstens enkleste hals:


Legg opp en slump masker med tykt garn. Her har jeg brukt 30 på den i rillestrikk og 25 på den i perlestrikk. (Perlestrikk er alltid greiest i oddetall, sånn at man alltid begynner pinnen med samme type maske.) Fell av når det er nesten tomt for garn. Hekle en liten hempe av enden. Sy på én knapp til festing og én til pynt. Brett - og svosj: 

I løpet av en liten kveld fikk begge barna seg halser. Eller dokka ninjakostyme, litt ettersom.


Dette var en god anledning til å bruke noen av stoffknappene mine, som jeg mistenker (kanskje ubegrunnet?) at ikke gjør seg så godt i vask. Barna fikk velge seg knapper selv. Løve og elefant til den store, ape og sebra til den lille. Og jeg fikk brukt opp det tykke garnet i lageret.

Garn: Mirasol Sulka, 50 gram per hals
Pinner: 8 mm
Masketall: 30 masker for den i riller, 25 for den i perlestrikk.

Klar for høst!

6 kommentarer:

trine andreassen sa...

Supre halser :-)

Fuglemamma sa...

Superflotte! Og ja, det var en god idé. Nå lagrer jeg den også i harddisken;-)

Hildegunn sa...

Flott hals!
Jeg holder på med en akkurat nå, i rillestrikk. Enklest når jeg ikke orker å tenke på hva jeg gjør.

Ønsker deg en fin kveld!!

Eli Kristin sa...

Svosj! Sånt kan man like. Tror nesten at det kan bli noe slikt på pinnene hos meg også. Kjempeflotte og sikkert veldig varme halser.

Takk for tips og oppskrift, he-he! :)
Fin uke til deg!

mimouna sa...

Fine halser. :)

Har sett noe lignende før jeg også, men husker heller ikke hvor. Uansett kan en god ting ikke "oppfinnes" for ofte, hihi. Og det var artig med de stoffknappene, personlig og morsom vri.

Penelene sa...

Sånn en lur ide - og så fine de ble!