søndag 24. juni 2012

På en rull

Jeg er en sånn der som får dilla. På votter, på sokker, på luer, på pålegg, på musikk, på bøker. Og nå på Rullegensere. Bare i stua mi fant jeg følgende samling:
2 år - 2 år - 1 år

Og da hadde vi ikke tatt med den bolen som ligger i en pose og venter på mer garn:

1 årEller storebrors, som for øyeblikket befinner seg i barnehagen:

4 årEller de to aller første jeg strikket:
2x prematurI tillegg strikket jeg en rullegenser til den ferske, fine niesen min, som ble strikket og gitt bort i den store blogg-pausen, og aldri ble tatt bilde av. 8 rullegensere så langt, altså. Ja, i tillegg til den store og den lille Bestefartrøya, som jo må sies å være noe av det samme.

Hvorfor denne kjærligheten til Nøstebarns Rullegenser? Nei, si det?
Antakelig er det fordi det er en utrolig lettvint strikketøy å ta med seg steder. Legg opp til bolen, også har du plutselig et strikketøy som holder tritt med selv den mest spennende samtale. Det går rett frem i ganske forutsigbart tempo, og blir til et tvers gjennom praktisk og behagelig plagg som det er mulig å gjøre ganske morsomme visuelle sprell med. De første genserne jeg strikket, den lille Bestefartrøya og de to små Rullegenserne er strikket i garn jeg ikke liker å bruke, og gikk tilsvarende trått. Men da jeg skjønte at det går an å bytte ut kjipe garn med håndfargede sokkegarn, ble det boller.

Har du noen yndlingsoppskrift?


13 kommentarer:

tantemaraj sa...

Imponerende produksjon av rullegensere! Har strikka et par stk av den... men går nok litt lei;) Det jeg har strikka en del av (9 stk...men over mye lengre tid:)) er nøstebarns voksejakke. Har brukt den til snuppa selv, og har en som ligger og venter på montering i større str!!

God søndag!

Liv-Toril sa...

Flotte nyttegensere.

wims sa...

Knallfine gensre. Og jeg er nok som deg. Får også lett dilla på mønstre, mat og igrunn alt annet. Veldig kjekt at man ikke bestandig trenger å tenke så mye ;O)

Fuglemamma sa...

Imponerende med så mange eksemplarer av samme oppskrift! Jeg tror egentlig ikke jeg har strikket så mange likedanne av noe annet enn sokker. Men det har blitt noen av Nøstebarns undertrøyer og mine egne omslagsbodyer, og jeg er også veldig glad i Nøstebarns ulldress i dobbelt garn, den tror jeg at jeg har strikket tre av. Ja, også har jeg strikket Rogue to ganger, og drømmer om en tredje.

Mildrid sa...

Kjempefine gensere. Veldig anvendelige også.

Judith sa...

Så lekre farger! Jeg er en utålmodig strikker, så det er sjelden jeg strikker flere av samme. Men når jeg tenker meg om har jeg strikka en del raglangensere i forskjellige varianter, og ganske mange babyluer av typen spiss foran.

Strikketussa sa...

WOW! Det var litt av en samling rullegensere ja :D Ble inspirert til å lage et par selv til snuppene mine. Høres ut som sånn type prosjekt som passer for meg for tia ;) Jeg har strikket fire ribbebukser fra Strikk til nøstebarn jeg da. Geniale bukser som er veldig greie å strikke. Men blir fort litt lei på slutten, i allefall fra str. 6 år og oppover.. ;)

Monstermønster sa...

Jeg tror jeg ikke strikker så mye likt, men når jeg teller etter er det innmari mange rullegensere og heldresser og djevelluer. Så det er jo et godt tegn for oppskrifta når jeg sier at jeg ikke strikker mye likt, men allikevel vender tilbake til oppskriften igjen?

Stine sa...

For en produksjon! Likte veldig godt farge komboen til storebrors genser :) Friskt!

Marit sa...

For en produksjon! Bra dille å få det, de er jo så fine de gensrene. Jeg har strikka en, men får vel bli en til lillesøster etter hvert.

duBedåre sa...

For en samling flotte rullegensere! Jeg har også strikket en av dem, men bare en... Det jeg har strikket flest ganger, er nok Grove-vottene til Jared Flood. 4 par, og jeg skal snart strikke noen flere til vintergaver.

Og du: Få fart på strikkemaskinen din! Det er gøy å strikke enkle prosjekter på! Og du kan faktisk strikke rullegensere på den også, i biter, da, flatt, som må syes sammen... Om det kan friste deg? Hvilken type er den, da? Kanskje jeg kan hjelpe med bruksanvisning om det tilfeldigvis er en som ligner min?

salige lavendel sa...

Så fine de ser ut!

StrikkePia sa...

Så mange fine rullegensere. :-)

Jeg har strikke 5 stk rillestrikket jakke med rundfelling fra Nøstebarn, og skal hvertfall strikke to til. :-)