søndag 17. juni 2012

FO: Genser på Godot

En sen kveld fikk jeg en av disse impulsene som man egentlig vet at ikke kommer til å ende i noe godt. Jeg fikk det for meg at den fine Rowan 4 ply-en som jeg fikk i julekalenderen fra Amylin kunne gjøre seg godt som bunnfarge i en babygenser med striper i alle regnbuens farger. De regnbuefargede stripene fant jeg i haugen med sokkegarnrester, og her begynner problemene. Garnet, som allerede hadde blitt til et par muntre regnværssokker, holdt selvsagt ikke til en hel genser, samme hvor tynne stripene måtte være. Så da måtte jeg bestille mer. Klassisk restegarnsprosjekt.


Genser på ... Andreas ViestadNå viste det seg at jeg fortsatt hadde lyst til å strikke rullegenser, som jo den øverste her er. Flere babygensere hadde vi ikke bruk for, så da var det bare å gå løs på neste størrelse, og håpe at den kom til å bli ferdigstilt når garnet til det opprinnelige prosjektet kom. Men det gjorde det jo ikke. Og vi ventet, og vi ventet, og vi ventet.

Hvem trenger krok, når man har armkrok?Venteprosjektet ble ferdig. Men garnet? Niks og nei. Fortsatt ikke noe garn. Jeg sendte en litt skarp mail og fikk høflig beklagelse, det må visst farges opp mer. Hva gjør man da? Man monterer den man er ferdig med - og setter straks i gang med genser nummer tre. I kveld har jeg tenkt å strikke videre på det andre ermet, bolen er allerede ferdig. Tro om også denne blir ferdig før regnbuegarnet kommer? Den som venter, får se.

Genser - eller grein


Oppskrift: Rullegenser fra Strikk til Nøstebarn
Garn: 160 gram Grignasco Merino Gold
Pinner: 2,5 og 3 mm
Størrelse: 2 år

Det fine med denne ventinga, var naturligvis at jeg ble ferdig med enda en fin liten genser - og fikk brukt garn og knapper fra tidligere ferieturer som hadde godgjort seg en stund i stæsjet. Garnet er deilig italiensk merino. Knappene er vintage keramikk fra Friða Frænka.

Når sokkegarnet vel kommer, satser jeg på å bruke opp restene på et par av disse råkule Knitty-sokkene, og således gå tom for garn og gjenta hele øvelsen.

2 kommentarer:

Silje sin blogg sa...

Det er godt å se.det er flere som driver med masse forskjellig og enda har flere planer i hodet. lykke til! Må si jeg digger tapeten din;)

trinemamma sa...

Kjempefine gensere, og restegarnsprosjekt kan være litt risikosport :-)