torsdag 19. mai 2011

FO ganger to: Jula varer helt fra påske

Mens vi ventet på Hespetre Mini, rakk jeg ikke bare å strikke ferdig den selvlysende genseren, jeg rakk også å få ferdig en julegave. Her er julegaven for april - et par ordentlige julesokker:



Julehjerter
Oppskrift: Hearts and flowers socks fra boka Socks from the toe up av Wendy D. Johnson
Garn: 65 gram knallrød Fabel
Pinner: 2 mm

Jeg ville ha noen ganske pleine sokker med hjerter på, og til tross for at det var hele tre oppskrifter med hjertesokker i boka mi, fant jeg ikke akkurat det jeg lette etter. Så da ble det modifisering - igjen. I stedet for å strikke både hjerter og blomster, strikket jeg hjerter over hele fjøla, byttet ut forsterket hæl med det som kalles gusset heel og lagde picotkanten øverst litt bredere. Etter min mening ble det litt lite elastikk i den kanten, så jeg la også inn to runder med strikk inni, så sokkene helt bestemt skulle holde seg på plass.

Da disse var ferdige, hadde jeg fortsatt både tid og garn til overs, men kjente at oppmerksomheten ikke virket helt. Jeg måtte ha et strikketøy for å få tiden til å gå, men det måtte være så enkelt at selv mor kunne klare det, rett etter at hun var blitt mor. Dermed ble disse sokkene til:



Så enkle at selv mor kan klare det
Oppskrift: Improvisert fra tåa og opp
Garn: Rester av rød Fabel etter hjertesokkene og grå Arwetta etter Vor nr. 2
Pinner: 2 mm

Målet for sokkene var å få brukt opp litt restegarn, og det greide jeg til gangs. Det var igjen til sammen én meter med grått og rødt garn. I tillegg hadde jeg lyst til å bruke den fine mønsterboka jeg fikk til jul for en stund siden, men jeg hadde ikke lyst til å strikke tofargestrikk. Løsningen ble å brodere på mønster med maskesting, hentet fra et diagram i boka Íslensk sjónabók - Patterns and ornaments found in Iceland. Før jeg strikket ribbekanten, selvsagt, for å være sikker på å få nok garn. Jeg syns det ble ganske fint, jeg. Og ettersom sokkene er strikket tå-opp, sitter de som et skudd på meg, med bare 60 masker.

4 kommentarer:

Frihet sa...

Ja men nå er det jo bare 6 mnd til jul ;) Så du er ikke sen, bare tidlig ute ;)

siwi sa...

Godt og være tidlig ute, tiden fllyr, plutselig står vi og måker snø igjen! Flotte sokker, ser at jeg sterkt må vurdere og tørre tå opp sokker!!!

Anonym sa...

Kjempeflotte :D

nragnhild sa...

Søøøte hjertesokker!