søndag 26. september 2010

Back, baby!


Vikingskip av Carl B. Gunnarson

Innimellom, ikke ofte, går strikkingen helt i stå. Sånne perioder inneholder gjerne mye sykdom, stress på jobben eller annet som tar tid. At det er mye god meditasjon i strikking, er så sant som det er sagt. Jeg er definitivt et lykkeligere menneske når jeg strikker hver dag. Men hva gjør man, da? Når ingenting frister, og alt bare virker kjedelig? Når alle de påbegynte strikketøyene går en litt i mot? Når en til stadighet velger feil prosjekt i feil garn til feil tid?

Jeg har ikke funnet svaret helt. Men så har det seg sånn at omverdenen stadig sprer glede i form av nye verdensborgere. Det burde jo fortjene håndstrikk i gave, eller hva? Finnes det egentlig noe mer optimistisk enn det?

Så her er et av de første FO-ene for i høst, en liten vest til en liten tass som er ventet i slutten av neste uke.

Oppskrift: Babysinglet #1902 fra Strikk til Nøstebarn
Garn: 33 gram Marks & Kattens Eco Babyull + en liten tråd Tynn alpakka fra stæsjet
Pinner: 4 mm

For de som lurer på hva man kan strikke til høst- og vinterbarn, så kan denne oppskriften anbefales på det varmeste. Hespetre Jr. er født i oktober, og hans vest ble brukt nesten hver dag.


PS: Jeg kommer vel en gang også til å blogge de feilslåtte prosjektene. Som skakke vaskekluter til det nye kjøkkenet, stygt sitteunderlag i Kauni som lukter støv og en genser som rett og slett ikke ble som den skulle. Kanskje.

13 kommentarer:

Frk.Badegakk sa...

Så godt å se at det står til liv! Vesten ble skjønn den! Er så herlig med sånne små plagg!=D

stjerneglass sa...

For en herlig vest!
Vester er geniale til små kropper nå når det begynner å bli kaldere.

Marihøna sa...

Sånne vester må være gode for små kropper når kulda setter inn. Kjempefin ble den :)

Ha en fin søndag!

Pringeling sa...

Så flott at du er tilbake! hærlig å følge med på bloggen din =D

Vesten ble kjempeskjønn, hærlig med små plagg... og det finnes ikke feilslåtte prosjekter... De ble akkurat slik som tenkt, men med litt mer sjarm ;)

sol sa...

Godt med en varm vest for små høstbarn. Vikingskipet er knalltøft, hvor kommer det fra?

mimouna sa...

Tror vi alle har sånne peioder. Men så kommer plutselig inspirasjonen og håndarbeidsgleden tilbake helt av seg selv.

Babytrøyene er veldig kjekke gaver, en høstbaby trenger absolutt noen slike. :o)

Bergir sa...

Nydelig vest du har laget, og jeg kan kjenne meg i igjen i det du skriver om å begynne på feil prosjekt til feil tid og i feil garn! Av og til blir alt bare feil, men heldigvis er det alltid en mulighet til å starte på ny frisk igjen! Ha en fin søndag!
Skulpturen på veggen var forresten fantastisk flott :-)

Bergir sa...

Nydelig vest du har laget, og jeg kan kjenne meg i igjen i det du skriver om å begynne på feil prosjekt til feil tid og i feil garn! Av og til blir alt bare feil, men heldigvis er det alltid en mulighet til å starte på ny frisk igjen! Ha en fin søndag!
Skulpturen på veggen var forresten fantastisk flott :-)

Strikketussa sa...

Så flott vest da! :D Er den fra Nøstebarn-boka? Jeg tror jeg må få meg den... Har "bare" Myk start. Har lyst til å strikke sånn vest til snuppa mi som kommer i november, det må som du sier være gull verd!

De andre UFOene dine syns jeg bare du skal legge bort jeg. Ikke tenk på de. Ligger de lenge nok så kanskje du til og med har ork til å rekke de opp og bruke garnet til noe annet (selv om det høres utrolig kjipt ut å gjøre nå). Lag enkle ting, som den vesten for eksempel. Ikke for store og ikke for mye hodebry. Sikker mange som kunne tenke seg nye luer og pulsvarmere til vinteren også? Jeg hadde skikkelig strikketørke i hele sommer, men kom meg i gang igjen med noen enkle prosjekter og er nå totalt på gli igjen ;) Lykke til!

Ulla-Bella sa...

Haha, det er godt vi er flere som ikke er feilfrie:D Den søte vesten kommer sikkert til å bli mye brukt:)

Moan sa...

Godt å høre at du innerst inne er optimist! Deilig vest til liten tass(line).

Monstermønster sa...

Lydbøkene du sendte meg da jeg var på det kvalmeste er kommet til heder og verdighet igjen; som øregodt på pendlestrekninga til jobb. Takk igjen!

Guri sa...

Vesten ser kjempefin ut! Sikkert deilig for en liten kropp!
Når det gjelder feilslåtte prosjekter, er det i grunnen godt å høre at du også bare er et menneske! Hvis man ikke gjør noe, gjør man heller ingen feil; ergo stå på! Ønsker deg ei fin uke!