søndag 21. februar 2010

FO: Marram

Barnehagestart = sykdom. Det har vist seg at verken voksne eller barn er særlig motstandsdyktige i møte med barnehagebasillusker. En ulempe er selvsagt at det gjør stort innhogg i antall oppmøtetimer på jobben. En fordel er helt klart at man (om det bare er en voksen som er syk) får strikket litt. Her er ett av ukas fire fullførte prosjekter, nok en gang i den herlige teknikken mosaikkstrikk:Oppskrift: Marram hat av Mimi Hill
Garn: 50 gram Rowan Scottish tweed
Pinner: 3,5 mm
Modell: Mannen

Mosaikkstrikk oppstår ved at man i stedet for å strikke med to tråder samtidig, strikker med annenhver omgang av hver farge, og lar være å strikke noen masker på hver omgang. Sånn får man spennende mønster. Prøv selv, det er ganske fascinerende. I tillegg blir det tykk og varmt stoff, som egner seg godt i lue.


PS: Dette var februar-bidraget i julegavesamstrikkingen.

4 kommentarer:

Lenedyret sa...

Ikkje alltid lett å finne oppskrifter på huer eller andre ting som menn likar, iallefall er det min opplevelse. Men denne karen så veldig så fornøyd ut :)

sipusa sa...

Ja, det der har jeg sett brukt i en strikkebok jeg fant på biblioteket, der var det brukt til å strikke mønster, jeg synes det virket både facinerende og rart men prøvde jeg? Neida:-P

Nå fikk jeg litt lyst til å sjekke det ut igjen, hm.....

torirot sa...

Julegavesamstrikking - et fint ord :-) Blir lett mye engelsk iblanda her på "weben" - godt at noen finner norske ord. Fin lue, forrseten. (Hespetre er også et fint, norsk ord:-) )

Annepålandet sa...

Fin lue! Jeg strikket visst mosaikkstrikk på en lue for lenge siden, men da visste jeg ikke at det het det. Samstrikk var forresten et fint ord, har aldri hørt det før.