mandag 7. september 2009

Hespetre gjør noe hun ikke kan (igjen)

Selv om jeg avsluttet deltakelsen i årets lue-along etter halvgått løp, går jeg på en ny lang samstrikk med friskt mot. Sokker, denne gangen, til alles overraskelse. Det er Sockdown! Ravelry, hvor man skal utfordre seg selv med et sokkepar og en ny teknikk hver måned.

Denne måneden er utfordringen å strikke ensfarget eller i semi-solid farge, og de har valgt fargen for oss også. Grøss og gru. Det måtte jo være gult, min hat-farge nr. 1. Nuvel. Jeg går løs på utfordringen med solbriller på og hvitvin (kan jo ikke forbedre ødelegge fargen med rødvinssøl) lett tilgjengelig. Denne gangen måtte jeg faktisk kjøpe garn, selv om det ikke står på budsjettet, for gult - nei det har man ikke.

Uansett: Jeg har satt meg tre ting fore. Ikke bare skal jeg strikke i gult, og strikke sokker av månedens designer Wendy D. Johnson, jeg skal lære meg en ny teknikk. Derfor prakker jeg på dere det som muligens er den tregeste og mest skravlete strikke-tutorialen jeg har vært borti: Cat Bordhi viser hvordan man gjør Judy Beckers magiske (og usynlige) doble opplegg.


Sånn så det ut da jeg var ferdig:

6 kommentarer:

Frk. Badegakk sa...

Så flink du har vært! Du ligger klart foran meg i den der "gjøre ting man ikke kan" greia... Jeg har enda til gode å tørre tå opp sokker...
Men hate gult??? Gult strikketøy er da så kos? Vel og merke om det er den riktige gulfargen. Varm og litt knall. IKKE babyull gult. Ushj.
Akkurat nå hater jeg rosa. Fordi jeg har strikket på babysett i to uker. Men hatfargen min må være blå. Uff.

Helen Brekke sa...

Eg trur det der blir kjempefint! Eg har enno ikkje prøvd å lære meg tå-oppsokker.

Siena sa...

Haha, morsomt å høre at flere enn meg synes den tutorialen er en tålmodighetsprøve. Jeg brukte den da jeg strikket min første strømpe tå-opp i vår. Det gikk fint, men nummer to gjenstår ennå...
Og helt enig med deg ang. gult!

mari sa...

gul-gul-gul-guro? (haha, husker du? )

gul er jo en herlig farge! kanskje jeg kan låne de til kolleksjonen min?

Pinneguri sa...

Hva! Syns du ikke om den tutorialen! Den er jo en klassiker med sine krokodiller og hva har du. Nei da, jeg er enig med deg: Nå må hun vel snart tie stille og bare vise!
He, he. Men noe må det være i den, det er lett å huske neste gang hva man skal gjøre.
Og de gule tærne ble jo riktig så fine - nå gjenstår bare resten?

Shoosa sa...

For å være ærlig hadde jeg litt lyst til å slå henne... Måtte bare spole forbi den delen der hun viste alt sammen en gang til.

Men jeg skjønte ikke helt hvorfor dette er lurt. Og hvorfor den er 'provisional'. Betyr ikke det at den er midlertidig og kan fjernes etterpå?

Jeg har lært meg å strikke rundt med bare to pinner. Det eneste jeg fant for å forklare det nå i farten var denne siden: http://hantverk.blogspot.com/2008/10/sticka-runt-p-tv-stickor.html Men jeg har lest noe på engelsk om det også, bare at der ble det brukt til å strikke dobbelt. Da skulle man altså beholde lukkingen nederst, istedetfor å bruke to tråder til å legge opp. (Jeg trodde forresten at jeg hadde lært meg tvåändsstickning http://sv.wikipedia.org/wiki/Tvåändsstickning , men det var feil navn.)