søndag 20. september 2009

FO: Yellow submarine

Mens jeg strikket på de gule sokkene, lurte jeg på hvem som skulle få dem av meg. Det funker ikke å gå med dem selv, ikke engang hjemme, det visste jeg. Så var det dét, da. Hvem? Jeg har noen kandidater, og alle sammen er sokkeverdige. Men hvilken var den beste? Mens jeg tenkte på dette, begynte jeg å se meg litt rundt i huset mitt. For en som ikke liker gult, er jeg jammen omringet av mye av fargen. Jeg bor i et gult hus med gul garasje og gult uthus. Gult kjøkken, gult bad, og tidligere var det jammen tre gule soverom her. Nå er det bare ett gult soverom igjen, men dog.

Ekteparet som eide huset før oss bygde dette huset selv, og bodde her i over femti år. De må ha elsket gult. De flyttet bare like over veien, og vi har stadig hatt kontakt siden vi flyttet hit. I vinter døde mannen, og den søte kona ble alene etter over 50 år med å snakke i munnen på mannen sin. Hun ville ikke ha blomster eller annet ved begravelsen, men kanskje hun vil ha en liten kosegave nå på høsten? Det er iallfall et forsøk verdt.

Her er altså gaven, den gule gaven. Jeg har kalt den Yellow Submarine, etter følelsen man tidvis får av å bo her.

Yellow Submarine
Mønster: Rivulets socks av Wendy D. Johnson
Garn: ca. 100 gram PT5 sport
Pinner: 2,5 mm
Tidsbruk: Halvannen uke med sykt mye å gjøre på jobben

Prøvde en del nytt på disse sokkene. Den tidligere nevnte tå-opp-metoden, ny form for baklengs-hæl og så prøvde jeg meg på italiensk felling, men det ble for mye for min slitne hjerne. Jeg endte meg å strikke de to siste rundene som i italiensk felling og felle med EZs sydde felling, etter å ha prøvd å sy sånn som det står i den italienske en 4-5 ganger og gitt opp. Det funka fint, det. Men én dag. Da! Kanskje noen kan forklare med forskjellen? Gjerne med teskje eller video.

11 kommentarer:

sissel sa...

Skikkelig stilige sokker og det sier ho som ikke er noe glad i gult men som nettopp har strikket tøfler i den fargen.
Du skal se at mottakeren blir glad for å få disse flotte sokkene.

Hold Masken sa...

Skønne sokker og jeg er sikker på damen bliver glad for en lille gave og det lyder jo virkelig til at gult er en af hendes yndlingsfarver :-)

sol sa...

Finne sokker, de blir sikkert en godt mottatt gave :)

Strikkesnuppa sa...

Fine sokker! Lekkert mønster. :)

Bergir sa...

Flotte sokker og en koselig historie!

KRØLLEMIKKEL sa...

Så flotte sokker. Gult er en flott farge.

Annelive sa...

Søte sokker og mottakeren er heldig som får disse;)

Frk.Badegakk sa...

Herlige sokker! Må være den perfekte gave til en søt gammel dame!

duBedåre sa...

Fine sokker, og jammen en fin gave til en gammel dame som liker gult! Og som helt sikkert vet å sette pris på lekre strikkesokker!

duBedåre sa...

Fine sokker, og jammen en fin gave til en gammel dame som liker gult! Og som helt sikkert vet å sette pris på lekre strikkesokker!

Habitata sa...

Gult er favorittfargen til jenta mi! Hun hadde elsket disse sokkene. Tenker det blir en del gult garn når jeg skal hive med uti soppfarginga. Veldig koselig gave å gi bort. Når noen mister partneren sin er det veldig fint å gi bort gaver som er til en, ikke til to. Sokker er absolutt en slik gave! Heldige dame!