onsdag 10. juni 2009

For den som lurer

Hyggelige Habitata har tagget meg med denne. Da er det vel bare å svare, da?

* Hva er du opptatt av for tiden?

For tiden går det mye i baby og permisjon. Jeg begynner å jobbe mandag om halvannen uke, og tenker naturligvis mye på det. Av mer blogg-relevante saker tenker jeg mye på søm og symaskin. Og særlig på et nytt prosjekt som snart skal få se dagens lys.

* Hva har du på deg i dag?

Grå- og svart-rutete bukse, svart velourjakke, lilla angorasokker og ei kul grå monster-trøye som jeg kjøpte i Paris for mange år siden.

* Hva skal du spise til middag?

Spaghetti med tomatsaus, tror jeg. Holder på å planlegge ny ukesmeny akkurat nå, så det kan hende det blir noe annet.

* Hva hører du på akkurat nå?

Stillheten. Hespetre Jr. har akkurat sovna.

* Hvordan er ditt favorittvær?

Fint vær om høsten. Det er det beste som finnes. Kald, klar luft som biter akkurat nok til at man bør ha på seg islandsk ull.

* Hva er ditt mest utfordrende mål akkurat nå?

Her kan man vel egentlig se punkt 1: Å begynne å jobbe igjen og med det å få den nye hverdagen med lite barn og krevende spennende jobb til å fungere tilfredsstillende for alle parter. På hobbyfronten: Å lære meg å sy.

* Hva synes du om den personen som tagget deg?

Det er vanskelig å si noe annet enn overfladisk når man blir "kjent" gjennom hverandres håndarbeidsblogger, men jeg syns hun virker som en person med et stort hjerte, som evner å se muligheter og som setter pris på nyansene.

* Hvis du kunne fått et hus, ferdig innredet, hvor som helst i verden – hvor skulle det ha vært?

Jeg kunne godt tenke meg å få det huset banken Familien Hespetre AS eier helt ferdig. Ja, jeg trives i grunn godt med å være akkurat der jeg er. Om jeg skulle hatt enda et hus, et annet sted, tror jeg at jeg ville hatt et gammelt slott i Øst-Europa. Med egen liten vingård.

Eller kanskje et lite hus i skogen laget av garn? Uten stekeovn, det har jeg hørt er farlig.

* Hva ville du gjerne hatt akkurat nå?

Rabarbrapai med is. Det er det fare for at jeg lager også.

* Hva vil du gjerne bli kvitt?

Egen vannforsyning i kjelleren.

* Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden den neste timen, hvor ville du dratt?

Til Chile. Dit har jeg alltid hatt lyst til å reise.

* Hvilket språk ville du lære?

Først og fremst vil jeg gjerne lære meg islandsk så skikkelig at jeg greier å lese en skjønnlitterær bok. For voksne. Dernest kunne jeg tenke meg å lære spansk, det hadde vært praktisk og ikke så veldig vanskelig. Og hvis jeg virkelig skulle ha for mye fritid; japansk.

* Hva ser du etter i en venn?

Felles interesser, felles bølgelengde, felles mengde gi og ta og en god porsjon romslighet.

* Hvem ville du gjerne møte?

Det er mange forfattere og andre kjente folk det hadde vært interessant å treffe en gang. Det inkluderer bloggforfattere. ;) Men for å være realistisk, har jeg veldig lyst til å treffe Kaffedamen og Strikkoman litt oftere. Gode, gode mennesker som jeg dessverre ser altfor sjelden.

* Hva slags musikk liker du?

Med bråkete baby i hus, er jeg blitt mer og mer interessert i stillhet når jeg setter meg ned for å slappe av. Men når jeg hører på musikk, er jeg veldig glad i (gammel) rock, vise og litt jazzete pop. Av favoritter nevnes Leonard Cohen, Gåte, System of a Down, Beatles, Vaya con Dios, Trang Fødsel, Tom Waits, Tracy Chapman, The Moldy Peaches, Queen, Björk, Skunk Anansie og Belle & Sebastian.

* Hva er favorittplagget i klesskapet ditt?

Godt spørsmål. For tiden er det vel Þyrnirós.

* Har du noen favorittmodeller?

Svaret på denne må vel være et enkelt og greit nei. ;)
Med mindre man regner med de 80- og 08-modellene jeg har her hjemme, da.

* Hvis du hadde hatt 1000 kr nå, hva ville du brukt det på?

Det har jeg da heldigvis så godt som alltid, og akkurat nå har jeg tenkt å bruke omtrent det på matvarer.

* Beskriv stilen din.

Interiørstilen er for øyeblikket salig blanding á la loppemarked. Der vi faktisk er ferdige, vil jeg si det er en dempet bestemor-stil blandet med fargesterk retro.

Denne beskrivelsen ble visst ganske treffende for klesstilen min for tiden også. Det som passer + et par velvalgte plagg kjøpt på salg eller loppis + ganske mye arv fra venninner, lillesøster og mamma. Man kan beskylde meg for mye rart, men ikke for å være altfor forfengelig.

* Hva var det siste motebladet du leste?

Det må ha vært en utgave av Kamilles nye mamma-blad. Det kommer jeg aldri til å kjøpe igjen. Jeg har mer enn nok med min egen mamma-stil, om jeg ikke i tillegg skulle prøve å stjele noen annens.

* Den siste cd-en du kjøpte?

Aner ikke!

* Hva hørte du da du ble tagget?

Hm. Det var i går kveld, så da antar jeg at mannen og jeg hørte på Mort av Terry Pratchett, mens jeg sydde og han bygde Lego. Et innblikk i Hespetre-heimen etter at Jr. er lagt.

* Hva vil du akkurat nå?

Drikke te og strikke litt mens poden sover.


Var det noe mer? Legg igjen en kommentar! ;)
Jeg tagger Guri, Frk. Badegakk, Bea og Monstermønster.

1 kommentar:

Habitata sa...

Kanskje vi burde slå oss sammen om den islandsken? Min evne til å lese språket begrenser seg til strikkemønstre, plantebøker og barnebøker. Morsomt å lese mer om deg - fikk bare enda mer lyst til å følge med deg og bloggen din! Oppdaget dessuten at du lå dobbelt opp i lenkelista mi - Sikkert for at jeg ikke skal glemme å titte innom;)