torsdag 24. juli 2008

Hjemmeseier

På tross av at jeg ikke kan skryte på meg sponsing fra Nike, har jeg lånt noe fra dem som gjorde at jeg denne gangen vant en knusende seier over monteringsvegringen. Slagordet deres. I stedet for å grue meg, bare gjorde jeg det. Sjokkerende, ikke sant?

Her er bamsedressen, ferdig montert:
Teddy Suit av Lois Daykin fra boka Baby Knits
Garn: Rowan Purelife - 7 nøster sand, 1/4 nøste hvitt
Pinner: 3,5 mm og 4 mm
Tidsbruk: ca. 1 uke

Jeg har gjort en del ubetydelige endringer. F.eks. ville jeg ikke ha noen ekle kunststoffer i dressen til mitt barn, så jeg har bytta ut Rowan Calmer med Rowan Purelife. For å få rett strikkefasthet har jeg derfor gått ned 2 str. fra pinne 5 til pinne 4. Jeg har også sløyfa votter og sokker som skulle syes på. Denne dressen vil bli brukt om våren/sommeren og da er det neppe behov for votter, og fastmonterte sokker begrenser bruksperioden ganske kraftig. Jeg synes nå den ble minst like fin uten.

Bildene ville selvsagt blitt finere med modell, men da er jeg redd det ville tatt altfor lang tid før jeg ville fått anledning til å vise frem noe. Observante lesere vil sikkert legge merke til at bamsedressen ikke har fått på seg noen glidelås, og det stemmer. Den delen av monteringa overlater jeg til noen som kan det, nemlig min søster. Også denne vil om kort tid finnes på Sømsenteret i Akersgata, sannsynligvis med glidelås.

Siden jeg ennå er i seiersrus (eller alvorlig syk), kastet jeg meg like godt over mer montering som har ligget i kurven. La meg få presentere Blubb:


Mønster: Curly Purly
Garn: Rester av Lizzie's wonderland BFL og Fritidsgarn
Pinner: 5

Og hvis noen lurer på hva jeg hørte på mens jeg gjorde alt dette, så var det først Norwegian Wood av Haruki Murakami og så The Subtle Knife av Philip Pullman.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Så nydelig bamsedress:-D den var virkelig skjønn, slåes bare nesten av blubb;-D

Anonym sa...

Den dressen er jo bare herlig og lekker. Nydelig arbeid! Og Blubb var morsom :)

Unknown sa...

Så nusselig dress og så flott arbeid,rett og slett lekker..
Syntes Blubb var helt herlig og jeg da..
Ha en fin helg :-)

Anonym sa...

Fra en innbitt monteringsvegrer til en annen: Godt jobba!!!

Blubb er helt fantastisk :-)

Unknown sa...

Hei dette var lekkert... monteringsvegring er over for deg.. jeg må vel få meg selv til og komme meg over dette jeg og... min mor er grei og ha, men må vel snart jeg også...

Anonym sa...

Very CUTE!
-magalie

Strikkelaura sa...

WOW!!! Så utrolig fin den er, og for en fart på deg.
Kan du ikke sende litt "strikke-vibber" over til meg? Her går alt trreeggtt....

Frk.Badegakk sa...

Den bamsedressen var jo helskjønn!!!!!=D Og blubb var herlig da! Så produktiv du er i sommervarmen. Jeg har akkurat funnet ut hva jeg har tenkt feil på Tomten av EZ, så jeg prøver å gjøre ferdig den jakka. Den har ingen mottaker så det er jo ingen hast, men jeg vil jo ikke legge den vekk heller=P Jeg elsker mitt retro fargevalg!
Så nå har jeg et erme og et dusin tråder igjen å feste igjen...

Anonym sa...

Så utruleg skjønne plagg begge to! Det har jammen skjedd mykje her sidan sist eg var innom og kommenterte.. :)