onsdag 4. juni 2008

Tid

Det blir ikke mye verken av strikking eller blogging for tiden, og det til tross for at jeg har et sjal som må være ferdig om halvannen uke. Da er nemlig Den Store Dagen. Jeg er kommet et stykke, er ferdig med Budding Lace 1 & 2, men kløner fælt med overgangen til Lily of the Valley border 2. Her er noen ting jeg har lært underveis:

1. Når man øker antallet repetisjoner i mønsteret, får dette følger for maskeantallet på pinnene. Det holder ikke å vite dette. Man må ta hensyn til det også.
2. To diagrammer holder ikke nødvendigvis samme maskeantall. Derfor må man regne seg frem til et antall repetisjoner som passer.
3. Det kan være lurt å regne på dette før man bestemmer seg for at man har laget mange nok repetisjoner og begynner rett på neste diagram.
4. Opprekking er kjedelig.
5. Det kan også lønne seg å regne riktig.
6. Opprekking er frustrerende.
7. Selv om man har regnet riktig, kan det lønne seg å følge med når man strikker et nytt diagram for første gang.
8. Det går ikke an verken å rekonstruere eller fjerne (k1, yo, k1, yo, k1) med påfølgende p5tog på en elegant måte når man selv er et par runder lenger opp.
9. Opprekking tar tid!

Jeg er altså kommet så langt at jeg nå sitter og rekker meg tilbake til å begynne på Lily of the Valley på nytt igjen, etter at jeg glemte å følge med på slutten av mønsterlinja i første mønsterrad. Hurra. Det er kanskje ikke så rart, siden denne strikkingen ble unnagjort i min brors konfirmasjon i helga. Handlingsrekka ovenfor ble utført i løpet av Norsk Litteraturfestival. Siden jeg kom tilbake fra disse to begivenhetene har jeg vært såpass irritert på meg selv at jeg har latt det gå ut over strikketøyet. Dessuten har det vært hysterisk travelt på jobb (den O' store Sommerinnspurten, alt må være ferdig før man drar på sommerferie), så jeg har rett og slett ikke orka konsentrere meg. Hjernen har vært overopphetet.

Men i dag skal jeg sette meg ned med dette igjen. Jeg skal ingen steder, og har ingenting annet på tapeten enn å vaske litt klær (og det er det jo strengt tatt maskina som gjør), vaske opp littegrann og kanskje bake en kake eller to. Det burde være overkommelig. Når dette sjalet er over, har jeg tenkt å love meg selv en lengre ferie fra pliktstrikking. Da skal jeg verken slanke garnlager, ta imot bestillinger eller sette deadliner for meg selv. Da skal det være BARE kos. For å hjelpe meg med det, har jeg disse to perlene på plass:Maskeball av Tine Solheim og Strikk - en reise til indre ro av Kari Hestnes. Førstnevnte har noen helt utrolige plagg som jeg er nødt til å lage. Og for første gang noen sinne, tror jeg: Skikkelig fine strikkeplagg for gravide! Det finner jeg stort sett bare i nokså ulekre former på amerikanske mamma-nettsteder. Nå spørs det vel om det er så mye vits i å strikke disse denne gangen, siden jeg nå er over halvveis, men de kan være kjekke å ha i bakhodet.

Før jeg tar med meg Agnar Mykle og strikkepinner ut i sterk sol og plussgrader, tenkte jeg å svare på denne, som jeg fant hos Bea:

1) Hva gjorde du for ti år siden?
Jeg gledet meg nok storveis til å bli ferdig på ungdomsskolen, var nervøs for å synge på avslutningsfesten og planla hva jeg skulle ha med meg på årets kortur til Polen.

ETA: Jeg har faktisk regna feil! Det var det jeg gjorde sommeren for 9 år siden. Sommeren før gledet jeg meg nok bare til å ta sommerferie, og årets kortur til Østerrike. Som enkelte allerede har rukket å påpeke: Jeg er bare barnerumpa. *fnis* (Og ikke særlig god i matematikk.)

2) Hva er 5 ting på å-gjøre-lista mi i dag?
Rekke opp litt på sjalet og forhåpentligvis gjøre meg ferdig med èn mønsterrapport.
Vaske opp.
Vaske arbeidsklær til min kjære.
Bake wienerbrød.
Slappe av og lade opp.

3) Snacks jeg liker:
Nå for tiden er favorittene melon, plommer, de ekstra søte cherrytomatene, kanelkjeks og alle former for is, særlig den nye Frutz-isen med mango.

4) Ting jeg ville gjøre dersom jeg var millionær (eller billionær):
Gitt masse penger til Leger Uten Grenser og adoptert en liten flokk fadderbarn.
Straks gått i gang med oppussing av kjøkken og bad, og fått noen andre til å gjøre jobben.
Betalt ned lånet til foreldrene mine og spandert en lang ferie på hele familien.
Kjøpt en god hybridbil og tatt førerkort.
Laget meg et lysthus ute i hagen, hvor det ville være masse bøker og garn.

5) Steder jeg har bodd:
Eidsvoll, Oslo, Reykjavik, Bærum, Ås

6) Disse folka vil jeg vite mer om:
Badegakka, Ane og Mildrid.

4 kommentarer:

sipusa sa...

Hehe....du gikk altså på ungdomsskolen for ti år siden! *lol* nå mååå jeg bare slutte å innbille meg at alle andre er eldre enn meg og innse at jeg er på vei til å bli voksen!!!;-D


(hjelp!)

Frk.Badegakk sa...

Utfordringen er tatt!!!;)

Merete sa...

Siden der er over halvannen uke siden 4.juni får jeg gratulere som nygift! Håper dere hadde en super dag!

Anonym sa...

Kult at du tok utfordringa! :) Er mest spent på bryllupet eg no, må innrømme det.. ;)

Ha ei riktig fin helg!!