tirsdag 1. mai 2007

Et triumfens øyeblikk

Dette sjalet har tatt meg minst tre år.
3 uker strikking - 3 år venting, gruing og utsetting - 2 timer ferdigstillelse.

Grunnen til at jeg ikke gjorde det ferdig, tror jeg rett og slett var at jeg ikke visste om jeg hadde nok garn til å gjøre ferdig kanten, og så ville jeg ikke rekke opp. I følge oppskriften skal sjalet ha samme kant øverst som det har rundt. Men jeg har strikket dette sjalet på 2 1/2 nøste (eller deromkring) med mohair fra åttitallet, som mamma har hatt liggende siden, så det er ikke mulig å oppdrive mer. Helt sjanseløst. Det var ikke før jeg tok det frem nå at jeg innså at det er fullt mulig å gjøre denne ferdig uten kanten. Jeg kan rett og slett bare felle av, og det blir helt fint.

Dessuten er ikke akkurat lyserosa mohair min stil. Ei heller noen jeg kjenner sin. Jeg begynte egentlig på dette sjalet fullstendig på impuls, mens jeg var hjemme hos mamma og pappa en stund, og snublet over oppskriften i et reklameblad. Hadde ikke noe håndarbeid med meg, så da tok jeg det garnet og de pinnene jeg hadde for hånden.

Nå vet jeg fortsatt ikke hva jeg skal gjøre med sjalet. Jeg kommer aldri til å gå med det selv, det er en bitteliten skjønnhetsfeil på det, så jeg kan ikke selge det, og jeg kjenner ingen som ville blitt glade for å få det i gave.

Er det noen der ute i bloggerland som vil ha det?
Bytter det gjerne i et par nøster garn eller noe sånt.

Harde fakta:
Garn: ca. 150 gram mystisk mohair fra åttitallet.
Pinner: Rundpinne nr. 6
Mønster: Drops design
Mål: bredde ca. 165 cm., høyde ned til spissen ca. 100 cm.

På tross av at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med det, er dette en gledens dag: Mitt første hullstrikkprosjekt er altså ferdig, og UFO-haugen er blitt ett prosjekt fattigere.
Da må det vel snart være lov til å begynne på noe nytt?


Dette sjalet blir forresten mitt første bidrag til "Alle gode ting er 3"-alongen på Hobbyforum. Temaet for alongen er å gjøre ferdig UFO'er, sokker og toving. Dette er det første bidraget, og så vet jeg at jeg tilfeldigvis har et sokkepar (les: èn sokk) som også er en UFO liggende. Snakk om effektiv. I tillegg til strømpe nummer 2 til aller søteste søster. Resten får vi se på, jeg skal holde dere oppdaterte.

1 kommentar:

Mrs. Darcy sa...

Gratulerer med ferdig ufo!! Sjalet ble kjempefint!