fredag 13. april 2007

Amma-prosjekt del 2 og italiensk garn på avveie

Jeg greide å bestemme meg, hurra!

Det ble Argosy Wrap til kjærestens bestemor, ikke i noen av de garnene som jeg viste frem tidligere, men i noe helt annet. Endte med å kjøpe meg Idena Cotton Lux, ti nøster i grønt, og to bambuspinner i 4 og 4,5.

Her er begynnelsen, det gikk ganske trått. Jeg måtte begynne om igjen et par ganger, fordi kombinasjonen garn og pinner ikke var helt god. Garnet splittet seg hele tiden, for det er ikke så tett spunnet, slik jeg er vant til. I det hele tatt var pinnene et skikkelig bomkjøp, for de var konstruert på en svært irriterende måte. Der pinnen går over i snor, er det en slags kule på tråden, som gjør at man må pille alle maskene videre "manuelt". Fryktelig upraktisk. Dessuten gikk det flis i pinnen i 4,5 med èn gang. Grmf. Prøvde ikke den i 4, har tenkt å gå tilbake og bytte den. Har fortsatt kvitteringen liggende et sted. Så her er min anbefaling: Styr unna rundpinnene (og sikkert strømpepinnene også) i bambus fra Sømsenteret. Clover sine bambuspinner er derimot helt supre. Må forsøke å få tak i flere av dem, men dessverre ble de kjøpt på Island, og jeg har ingen planer om å reise tilbake før til jul. Endte med å strikke på en bøyd og skral rundpinne i metall, som fungerte veldig bra sammen med garnet, og som jeg ikke var redd for å miste.

Jeg begynte skikkelig i forrige uke, og på lørdag så sjalet sånn ut:



Siden har jeg gjort ferdig påskeferien i Roma, med masse kos og sightseeing. Mye av sightseeingen foregikk utenbys, så jeg rakk å strikke en del på veien. Særlig på en utflukt til Firenze, hvor vi kjørte ca. 6 timer alt i alt. Flott tur, flott selskap, flott vær, og flott strikketid. Kan man få det bedre?

I tillegg fikk jeg til å lure med meg strikketøyet på flyene hjem, så da fikk jeg strikka litt til. Siden pinnen jeg strikket på er moden for utskiftning uansett, var jeg ikke så redd for å bli stoppet og bedt om å legge den igjen i sikkerhetskontrollen.

Her er nåværende status - beklager litt mørke bilder:





Amma blir fornøyd, tror jeg. I løpet av en av våre mindre utflukter satt vi sammen i baksetet, og da spurte hun meg hele fire ganger hva det var jeg strikket på, og komplimenterte meg over hvor vakkert og jevnt det var. Den siste gangen gjettet hun selv hva det skulle bli da, søte damen.

Jeg fikk jammen til å handle litt garn i Roma også, selv om strikking ikke er noen stor greie for andre enn bestemødre i Roma. Måtte google litt, men så fant jeg denne siden, hvor hun forteller hvor man finner garn. Jeg bestemte meg for å lete etter Lana Gatto, for den var omtrent der vi hadde tenkt oss, men på veien dit greide jeg jammen å snuble over Lana della Vecchia (Via Baullari 3, Roma), så det ble enden på garnvisa. Det var ordentlig rart å handle der da, for de stiller ikke ut garnet sånn som vi er vant til fra norske garnbutikker. Alt lå i pappesker nede i selve butikken, men jeg kunne se en hel liten etasje med garn som var stilt ut slik jeg liker i andre etasje. Dit fikk jeg selvfølgelig ikke lov å gå opp. Hvis jeg ville kjenne på garnet, måtte jeg enten rote omring i esker og poser, eller kjenne på de bittesmå prøvene de hadde å vise meg. Ikke helt det samme, kan man si. Men, jeg endte da opp med 10 x 50g av både blå og grå bomull og linblanding til 2,95 euro stk, og to 100g nøster limegrønn tykk bomull som skal bli til kopphåndklær.

Her er butikken:



Legg merke til det søte dørhåndtaket:





Dessverre havnet bagasjen vår i klammeri med ansatte i det italienske flyselskapet Alitalia, som sannsynligvis førte til at de ekte hespetrærne i innsjekkingsskranken forsinket bagasjen vår. Eller kanskje var det en tilfeldighet. Uansett sitter vi her bagasjeløse to dager etter og en hel kasse vin fattigere. Sånn kan det gå. Bagasjen er på vei hit nå da, og jeg gleder meg til å få igjen både det nye garnet, og resten av garnet til Argosy. Heldigvis hadde jeg forsyn nok til å ta ut et par ekstra nøster til håndbagasjen, for sikkerhets skyld.

På sightseeingen kom jeg dessuten over en gammel kuriositet som måtte glede oss ull-entusiaster:



Til utstilling utenfor en orientalsk teppebutikk. Lurer på om de bruker den?

3 kommentarer:

Frk.Badegakk sa...

Høres ut som du har hatt en kjempetur! Litt misunnelig jah! Amma prosjektet ditt ser ut til å bli svæææært vellykket!!!!=D

Elite sa...

Ditt Argosy wrap ser kjempeflott ut. Lykke til.
Takk for linken, der var det mye fint.

alpakkapusa sa...

Stilig sjal!!