fredag 29. april 2011

Hespetre proudly presents: Vor

Et av nyttårsforsettene i år var å designe et eget mønster for salg - og nå har jeg gjort det. Egentlig syns jeg det er for skummelt å sette pris på eget arbeid, men det tenkte jeg at jeg for én gangs skyld skulle blåse i. Derfor er det med en viss stolthet at jeg presenterer min første salgskreasjon: Sokkene Vor.





Sokkene er inspirert av det første glimtet av vårsol. Dette er tå-opp-sokker med et ganske enkelt og morsomt lace-mønster - og det som kanskje er en ny hæl for noen?

Mønsteret er på engelsk, og selges for en liten neve dollar. Her kan du kjøpe:



Mine sokker er strikket av 80 gram lysegrønn Araucania Ranco Solid og 70 gram lysegrå Arwetta.

Underveis i prosessen har jeg hatt uvurderlig hjelp fra noen flinke strikkedamer. Tusen takk for hjelpa Trude, Merete, AnitaK og Amylin! Og heiagjengen - dere også!

søndag 24. april 2011

FO: Lys i mørket

Det ene påskeprosjektet lar vente på seg, så da blir det mer tid til det andre. Stripegenseren er ferdig, med knapper og det hele.

Da jeg kjøpte det grønne garnet i denne genseren, hadde jeg ikke helt sett for meg hvor grønt det var. Grønt av den typen man hadde på gamle datamaskiner. Grønt som lyser i mørket. Å lage noe til meg selv ble helt utelukket. Vi voksne vokser gjerne av oss evnen til å kle enhver farge, og særlig neonfargene, men der er heldigvis ikke to-og-et-halvtåringen ennå. Så da ble det genser til ham, som bortimot synes i mørket. Vi vil iallfall kunne finne ham ganske greit igjen i barnehagen:




Selvlysende genser
Mønster: Rullegenser fra Strikk til Nøstebarn
Størrelse: 4 år
Garn: 210 g Wollmeise Twin i blågrønn Neptun og og selvlysende Frühling
Pinner: 2,5 og 3 mm
Tilbehør: 2 råkule knapper

tirsdag 19. april 2011

Påskeprosjekter

Det har vært stille på bloggen, men ikke på pinnene. Jeg er ferdig med et større prosjekt som snart skal få se dagens lys. Inntil videre kan jeg dele et statusbilde. Her er årets påskeprosjekter 2011:


Ett stykk mageboer, så godt som ferdig, og en rullegenser i Wollmeise Twin.
Og kanskje en arm som burde fått seg litt mer farge?

Hva strikker dere i påsken?

fredag 8. april 2011

FO og anbefaling: Ull på toppen

De fleste av oss har en del enslige nøster som blir liggende i garnlageret til evig tid, fordi et eneste nøste er for lite til å lage noe av. Nå har jeg funnet løsningen for en del av mine, i form av denne vesle boka:

Wee Wolly Toppers av Woolly Wormhead

£6 koster den, og det er ikke stort for 10 virkelig knusbedårende mønstre. Perfekt til små barselgaver! Boka kjøper du her, eller på Ravelry.

Jeg har så langt strikka to av oppskriftene, her er mine utgaver:


Buzzbee
Garn: 40 g Pickles Abuelita Tjukk Merino (rester etter den mislykka lua til mannen)
Pinner: 4,5 mm
Størrelse: 6 mnd


Kilkenny
Garn: 40-50 g Trysilgarn Superwash (rester etter Brynje)
Pinner: 3,5 mm
Størrelse: 6 mnd.

Etter å ha måtte gå ned i pinnestørrelse på mye i det siste, begynner det å ane meg at strikkefastheten min er på bærtur. Kanskje er strikkefasthet omvendt proporsjonalt med mengden vann i fingrene? Uansett, min 2 1/2-åring la sin elsk på denne lua i halvtårsstørrelse, og jammen fikk han den ikke på seg:


Det fine med babyer er at de stort sett vokser seg inn i plagg man har strikket før eller seinere. I dette tilfellet blir det muligens seinere. Hvis ikke, har jeg den perfekte unnskyldningen for å strikke ei lue til.

mandag 4. april 2011

FO: Såkk &Råll

Jeg er visst på sokkestrikker'n igjen. Så langt i år er jeg ferdig med 6 par, det 7. er på pinnene. Her er to par til gaveskuffen, begge strikket i det nydelige sokkegarnet TuLLiBaLL &Råll.



Oppskrift: Angee fra boka Sock Innovation av Cookie A
Garn: TuLLiBaLL &Råll, fargen 14. juli
Pinner: 2 mm



Oppskrift: Nutkin av Beth LaPensee
Garn: TuLLiBaLL &Råll, fargen Kranglefant
Pinner: 2 mm

Det siste sokkeparet er muligens blant de dyreste i manns minne. Da jeg var ferdig, hadde jeg knekt hele 3 sokkepinner og somlet bort ytterligere to. Hadde det ikke vært for at jeg hadde fått pinnene i gave og vunnet garnet på quiz, hadde det blitt særs dårlig økonomi i dette gaveprosjektet. Trepinner i såpass lite kaliber er med andre ord bortkasta i Hespetre-heimen, så nå er det nye KnitPro-pinner på vei hit fra eBay-nissen.



PS: Dette er et litt forsinket mars-bidrag til julegavealongen til Anne på landet.

fredag 1. april 2011

FO: Takk

Det finnes noen mennesker som rett og slett bare er gode og sjenerøse. Min venninne Strikkoman er en sånn en. Vi har fått arve og låne mye klær og utstyr til Hespetre Jr. av henne, og som takk, ville jeg skjemme henne bort med litt myke ting til neste vinter.




Takk
Mønster: Staff-lua og Staff-vottene til Mirrevirre + en improvisert Staff-hals
Garn: 250 gram Sandnes Kashmir Alpakka til hele settet
Pinner: 4, 4,5 og 5 mm
Tilbehør: 5 knapper
Modell: Verdens beste lillesøster

Mønsteret til Mirrevirre er så nydelig - og veldig kjapt å strikke. Det ser ut til å passe helt perfekt til litt luksusgarn, så her er det potensiale for mange andre gaver. Jeg ville lage et sett, så en improvisert hals hørte med.

Tusen takk!