fredag 28. november 2008

Tilbakemelding

Jeg synes det er topp å lese andre bloggeres tilbakemeldinger på ferdig strikk etter en stunds bruk og vask. Derfor skal jeg gjøre det selv, etter å ha prøvd noe av hjemmestrikken på junior. Den første tilbakemeldingen er til den mislykkede hentesett-buksa:


Min utgave av selebuksa med fot fra Strikk til nøstebarn ble, som tidligere nevnt, innmari lang i beina til å være str. 0-3 mnd., syntes jeg. Nå kan jeg melde fra: Om den er strikket etter strikkefastheten, sånn som min er, så passer buksa til en slank tøybleiegutt på rundt 58 cm. Det er fortsatt litt å gå på i beina, så jeg tipper den er en str. 62. Buksa er blitt litt gjennomsiktig i skrittet, men det er nok en kombinasjon av oppskrift og garn.

Garnet holder seg forøvrig svært bra. Ingen nupping, og det holder fasongen fint. Ikke tover det stort når det vaskes på ullprogram i maskinen heller. (Ja, jeg er lat småbarnsmor.) Det var dagens reklame for Filcolana New Zealand Lambs Wool fra 123knit.

Sånn kan det også gjøres ...

Når man har strikket et plagg før, tar man seg ikke bryet med å lage prøvelapp for identisk versjon nummer to. I alle fall ikke når denne strikkes rett etter den første. Av og til angrer man på det.

Men, som lesere av denne bloggen vet, så er jeg ikke fremmed for å finne frem nål og tråd når strikketøyet går meg imot. Sånn kan man også prøve ut fargekombinasjoner:

Maskesting med forskjellige farger rett på strikketøyet.

Hva det endte opp med? Gult.
Jadda ...

tirsdag 18. november 2008

Litt luksus



Siden det lite produksjon for tiden, blir det kjøpt lite garn. Da kan man unne seg desto deiligere ting, for liksom å ta igjen det tapte. Her om dagen unnet jeg meg å bytte ut de blytunge 5 millimeters metallstrømpepinnene mine med lette og lekre Harmony Wood. Og så har jeg unnet meg 6 nøster Rowan Felted Tweed til lue, votter og skjerf til meg selv. Jeg lover alltid dyrt og hellig at det neste jeg lager skal være til meg, men det er det jo aldri. Men denne gangen, sier jeg. Denne gangen.

Må bare bli ferdig med julegavene først ...

mandag 10. november 2008

Litt reklame

Det er ikke så ofte jeg driver uforbeholden reklame på denne bloggen, men nå skal jeg gjøre et unntak. Lillesøsteren min, som noen av dere kjenner som strikkekafé-damen på Sømsenteret, har startet håndarbeidsblogg: Mange vrange. Vel verdt et besøk!

Dernest har jeg fått beskjed om å spre ordet om dette gode tilbudet:

Julen nærmer seg med stormskritt, og det er tid for å tenke på julebord og julegaver!
I den forbindelse vil vi ha førjulssalg i hele uke 46.

Vi gir deg 30% på alle stoffer og garn
dersom du skriver ut denne mailen og tar den med til butikken!
Vi minner om catwalken i Akersgata 8 13. november klokken 14.00.
Husk julekalenderen fra og med 1. desember!
For mer informasjon om strikkekafé, gratis sykurs og symaskinkurs, se www.somsenteret.no

Nød lærer naken kvinne ...

Egentlig burde overskriften vært Farsdag lærer forkjølet kvinne å brodere, men det manglet liksom den rette schwungen.

Jada, vår første farsdag har kommet og gått, og Hespetre-familien er nede for telling med høstforkjølelsen. Junior har kommet best ut av det, han er bare litt tett i nesa. Og veldig glad i pappa'n sin.

onsdag 5. november 2008

Teselskap

Frk. Badegakk har invitert til teselskap, og det syntes jeg passet bra. Arvingen ble parkert i armkroken til faren sin, mens jeg fikk en liten times kvalitetstid med tekoppen og strikketøyet før neste fôring.

I tekoppen: Anis-, fenikkel- og karvete
I bakgrunnen: Mørkets Makter av Robert Wilson
I magen: Plommer
Gakka oppfordret til kakespising, men det går ikke hvis man har tenkt å få magen tilbake i pre-gravid stand. Heldigvis er det også godt med frukt!

Det er lite tid med ledige hender, så jeg har ikke noe ferdig å vise frem. I stedet får jeg presentere noe av det som er på pinnene for tiden:


Órói nummer 2 - denne gangen i høstfarger.
Dette er en bursdags- og julegave bestilt av min lillebror, etter at han forelsket seg i svogerens grønne utgave. Denne må være ferdig i begynnelsen av desember, og nå går det en runde eller to om dagen på ren viljestyrke. Begynner å bli passe lei dette mønsteret nå. Broren min er for liten for standardmålene, så han vet om gaven. Bedre å få noe som passer. Dette blir en hjemmesnekra XS.


WIP nr. 2: February Lady Sweater til meg selv.
Nei, jeg greide ikke motstå fristelsen. Verken den fristelsen det var å legge opp til ny jakke til meg selv straks jeg var ferdig med den forrige, eller den fristelsen Angora-Tweed til 30 % avslag utgjør. Så da ble det sånn, da. Så langt er jeg ferdig med raglan-økingen.


Til sist, WIP nr.3, fordi jeg er så grei: Blånisselue som skal være modell på Sømsenteret.