mandag 26. mai 2008

Leketøy del 2 og ting man driver med for tiden

Tidligere i bloggen har jeg vist frem leketøy til far og leketøy til barn. Denne gangen har mor unnet seg litt leker selv:



Nøstemaskin, også kjent som "morsomt leketøy for folk som er så glade i garn at de ikke synes det er nok bare å strikke med det". Den kom i posten på fredag, tusen takk til snille postmannen som la den oppå postkassa i stedet for å tvinge meg til å hente den på postkontoret. På grunn av hans generøse holdning fikk jeg gjort en hel del ting som ikke sto på To Do-lista (den er lang) i løpet av en fredagskveld med snop og Woody Allen.

Her er et lite stilleben over ting jeg ikke trengte å få gjort:



Jeg trengte ikke å få nøstet opp verken lyseblå eller mellomblå Lucca Merino fra MerGarn-premien min, noen av de *kremt* tre nye nøstene med 3-tråds Nøstebarn merino som på naturlig mystisk vis har havnet i garnlageret mitt de siste ukene, det morsomme grønne garnet som Felisi sendte meg, eller av alle ting: de ferdignøstede nøstene med Tynn Alpakka.

Egentlig trengte jeg vel ikke nøstemaskinen heller, men etter at generøse folk på Ravelry har sendt meg masse deilig Bluefaced Leicester i sånne kjekke dra-fra-midten-nøster (aka. center pull balls), har jeg blitt hekta. Det er utrolig deilig at nøstet ligger stille når man strikker, særlig når man strikker på toget. Min maskin er av merket Royal, og er kjøpt for en svært billig penge gjennom denne siden. Anbefaler siden på det sterkeste, både fordi jeg synes det er et veldig fint arbeidsmarkedstiltak, og fordi det er utrolig billig! Sjekk gjerne ut prisen på Indiecita alpakka om du stikker hodet innom. Fint garn til utrolig lav pris. Her er siste tilskudd av garn, som snille zinzia har sendt meg:



Det har gått en del sånne nøster også, ettersom jeg har rast meg gjennom et lite antall Curly Purly bleiebukser i det siste. Veldig morsom oppskrift, med et fornøyelig resultat. Jobber med pynten, men sånn ser ei standard bleiebukse ut når den er ferdig:



Nok reklame og utenomsnakk. Jeg burde vel egentlig ikke blogge nå heller. Det jeg egentlig burde gjøre, er å gjøre unna ting til bryllupet (under tre uker igjen!), pakke kofferten min før ukens litteraturfestival, og gjøre ferdig Sjalet.

La meg si det sånn, det har skjedd en del på Sjal-fronten, men det betyr ikke at jeg har kommet langt. Det betyr at oppskriften har blitt byttet ut, og byttet ut igjen. Og så har garnet blitt det. Til slutt har vi endt opp med et fullstendig annerledes sjal, som faktisk har sjans til å bli ferdig. Det ble et Evelyn A. Clark-sjal (bombe) i Tynn Alpakka (bombe igjen!). Eller som min utkårede sa: Har ikke du strikket dette før?



Nei, jeg har altså ikke det. Men jeg liker faktisk både Evelyns oppskrifter, garnet og akkurat denne fargen svært godt. Så det så. Flere bilder og detaljer kommer når jeg er ferdig. Eller noe sånt. ;)

Noen tenker på meg

Selv om jeg ikke har tid til å blogge all verden, er det andre der i bloggerland som tenker på meg. Det er jo hyggelig. Ane har tagget meg, så da får jeg vel se til å svare:

Pick up the nearest book.
Open on page 123.
Find the fifth sentence.
Post the next three sentences.
Tag five people, and acknowledge who tagged you.

Jeg måtte lete litt for å finne noen bøker, noe som i seg selv er relativt sjokkerende. Nå har det seg sånn at jeg nettopp rydda her, og derfor satte inn en bråte bøker i bokhylla. Den nærmeste boka ble derfor ei interiørbok, Norge nå av Sølvi dos Santos. Side 123 er et helsides fargefoto der man ser gjennom dørene til tre lysmalte rom. På motstående side er det derimot littegrann tekst, så jeg stjeler derfra:

De fire soverommene har både dører ut og mellom rommene. Det gir et luftig og åpent inntrykk, og selv om det er mange av dem, er dørene aldri i veien. Gulvene er nye, brede furuplanker som er lutet.

Jeg tagger Ruth, Strikkelaura, Mrs. Darcy, Fru Johansen og Bjørgs bokleseblogg - om dere har lyst, såklart.




Og så til en veldig hyggelig liten oppmerksomhet fra Merete, som skriver en av mine absolutte favorittblogger: Monstermønster. Hun har gitt meg denne her, og jeg har lyst til å gi den videre til et bittelite utvalg av mine favoritter, uavhengig av om de har fått den før eller ei.

Disse bloggene synes jeg at dere bør oppdage, om dere ikke allerede har det:
Frk. Badegakk skriver om hus, hund og håndarbeid, og har en blogg man kan bli glad av. Dessuten er vi i samme båt når det gjelder ufrivillig hobby fremover: Vi har begge kjøpt oss hus med en del å gjøre i.
Olesdatter har en av de lekreste bloggene på nettet, alt som kommer fra hennes hånd ser ut som noe jeg skulle ønske at jeg fikk til selv.
Gurin lager utrolig flotte ting av ting man i utgangspunktet ikke ville brukt til noe.
Strikkoman er en strikkefersking som aldeles fryktløst gir seg i kast med nye prosjekter. Ikke bare er læringskurven bratt, men hun tør å eksperimentere også.
Pinneguri bruker strikkepinner jeg vil karakterisere som uforsvarlig tynne til å trylle frem de lekreste votter (hvorav jeg er så heldig å eie et par), på noe som virker som minutter. I tillegg skriver hun både morsomt og informativt om det. Sånt står det respekt av.

Nå har jeg en hel lang liste med blogger som bør leses, men nå var det visst bare fem som kunne trekkes frem. Ta dere en tur på linkelista til venstre her, der er det masse bra!

lørdag 17. mai 2008

Trollmorjakke

Etter å ha utsatt og utsatt det å sy de små sømmene under ermene og i sidene, har jeg nå endelig fått gjort det. Jakka er strikka fra side til side. Man begynner på mansjetten til det ene ermet, og øker og feller til erme, forstykker og rygg og så til erme igjen. Hetta plukkes opp i halslinningen.







Mønster: Trollmorjakke fra Myk Start
Garn: 130 g Faerytale fra Du store Alpakka
Pinner: 6 mm
Størrelse: 3-6 mnd
Tidsbruk: Strikkinga var unnagjort på 3 kvelder, men å grue seg til å sy de to sømmene og feste knapper har tatt sin tid.

I've finally gotten around to finishing this baby jacket up. It just needed two small seams on the underarms and sides, and some buttons. I hate finishing, so this took a bit of procrastinating. The jacket is knit from side to side, from one cuff through sleeve, frontpieces and back, and then the other sleeve and cuff. The hood is picked up in the neckline. Pattern: Trollmorjakke from Myk Start by May B. Langhelle. Yarn: 130 g Faerytale from Du store Alpakka. Needles: 6 mm. Size: 3-6 months. Time: The knitting was done in about 3 nights, but dreading the finishing took it's sweet time.

lørdag 10. mai 2008

Abandon ship!



Jeg har prøvd meg på Queen Anne og kommet opp med følgende regnestykke:

strålende sol
+ over 20 grader i skyggen
+ gravid dame av det utålmodige slaget
+ umedgjørlig mohair
+ 4 rundpinner på èn gang
+ mønster hvor man selv må huske å ta en blank runde
+ èn måned igjen til bryllupet
= mannevondt hespetre

Jeg er redd for at dette prosjektet ville endt opp med enten en skallet og rødøyd brud, eller en brud som ender opp som stakkars Rupert på kjøleskapet mitt:

I have given Queen Anne a test run, and come up with the following piece of math: Bright sunlight + more than 20 degrees Celsius in the shade + impatient pregnant woman + uncooperative mohair + 4 circulars at once + a pattern where you have to remember a blank round yourself + one month left before the wedding = maneating spinster.
I'm afraid this project would have me end up either as a balding, red-eyed bride, or like poor old Rupert on my fridge:



Derfor har jeg bestemt meg for å gå over på et mer medgjørlig mønster som bare krever èn rundpinne. Det passer dessuten bedre til stoffet i brokaden på kjolelivet. Ja, vi har endelig fått kjøpt inn både stoff til kjolen og to par sko. Stakkars forloveren min, aka. kjoledesigneren, aka. sydamen, aka. brudens søster. Hun får det travelt fremover! Jeg har tenkt å gi QA et forsøk til ved en senere anledning, men da skal jeg nok følge Junglejanes eksempel og bruke Evilla.

After tallying up, I've decided to abandon ship in favor of a more friendly pattern that only calls for one circular at a time. It also goes better with the patterned fabric on the chest of my wedding dress. We've finally picked it out last week, as well as two pairs of shoes to go with the outfit. I pity my maid of honor, aka. the dress designer, aka. the sowing lady, aka. sister of the bride. She'll be busy the next month! I do intend to give QA another go, but then I'll be following Junglejane's example and knitting it in Evilla.

lørdag 3. mai 2008

Sjalet med stor S?

Jeg tror kanskje jeg har funnet det. Sjalet, altså. Men jeg mangler faktisk en del garn, og jeg har ennå ikke prøvekjørt det.

Men jeg deler det med dere allikevel, så dere kan få si noen velvalgte ord.

Queen Anne's Lace - vad tycks?

Jeg fant det selvsagt ikke selv, men så en vakker utgave av det i garnjungelen. Den bloggen er et funn, anbefales på det sterkeste!

Kan forresten melde at jeg snart har greid å bruke opp alpakkagarnet fra forrige innlegg, og kjenner den gode samvittigheten strømme på igjen. Dessuten feiret jeg innkjøpet med å gi bort 200 gram garn i RAK. Så det så.

I may have found it. The Shawl, I mean. But I am a bit short on yarn, and I haven't test driven it yet. But I'll share it with you none the less, so you can speak your minds. I didn't come up with this idea myself, of course, but found a beautiful version of it in the yarn jungle. That blog is a real find. Here's the shawl: Queen Anne's Lace