tirsdag 12. februar 2008

Just right wrap



Ryggen er blitt ferdig etter at dette bildet ble tatt, og jeg er kommet i gang med venstre forstykke. Dette går utrolig greit så langt! Dette er min første skikkelige erfaring med å strikke med Plötulopi (Icelandic Unspun), og så langt går det strålende.

Jeg gjorde et mislykket forsøk da jeg bodde på Island, og jeg tror jeg har kommet frem til noen av årsakene til at jeg ble så irritert da:
1) Jeg strikket med dobbelt garn uten å ha nøstet dem over på samme nøste.
2) Jeg begynte på utsiden av plata i stedet for i midten, og endte med å rive over tråden til stadighet. Bedre ble det ikke av at det var to snurrende plater å holde styr på samtidig.

Denne gangen tar jeg garn fra midten og strikker med enkelt garn. Det blir luftig og herlig på pinne 6, og det går virkelig unna. Om plagget blir like slitesterkt som garnentusiaster og -produsenter lover, tror jeg dette kan bli en favoritt. Visst ryker det av og til, men det er ikke noe problem å skjøte endene sammen igjen.

Stort og smått

Så langt har jeg kommet på lopi-jakka:


(konsentrert selvportrettør)

Det betyr at jeg bare har igjen å tråkle, klippe og sy i glidelås før jeg strikker på halsen. Men til det trenger jeg mammas symaskin, og ikke minst kyndige hånd.

Lopien er blitt tung. Bortimot en kilo, og nokså uhåndterlig. Sånt går det ikke an å ha i veska når man skal i festlige lag - eller ut av huset i det hele tatt. Derfor har det blitt en del smått, sånn innimellom:

Til S'n'B, det ene møtet jeg har fått somlet meg på:





Oppskrift: Bleiebuksen Dagny fra Helios
Garn: 55 g Sjølingstad 3-tråds lanolin-kur
Pinner: 5 mm

Neste prosjekt har vært med meg rundt på diverse kafebesøk. Knappene er ikke sydd fast ennå, men det er det vanskeligere å få gjort på tur.





Oppskrift: Hilja fra Helios
Garn: 140 g Navia Uno, holdt dobbelt.
Pinner: 4,5 mm

Og her er siste tilskudd, det går saaaakte:



Oppskrift: Lange babysokker fra Myk start
Garn: Navia Uno
Pinner: 3

fredag 8. februar 2008

Strikkerelatert innhold?

Det er mangel på strikkerelatert innhold om dagen. Jeg holder på og holder på, men det blir lite bloggeverdig. Lopien rusler avgårde, jeg er ferdig med diagrammene, og mangler bare halsen, stolpe i midten og montering. Det har ikke gått helt med 15 minutter dagen, men jeg tror regnskapet har jevna seg ut alt i alt.

Siden sist har jeg vært en tur i Stavanger, uten verken å kjøpe garn eller strikke noe. Anledningen var denne. Det nærmeste jeg kommer strikkerelatert oppførsel der, var at jeg møtte Strikkoman til middag, og fikk kikke litt på naturvottene hennes (de blir kjempefine!), og vist frem de nydelige PIF-vottene mine og en del strikkebøker.

Nå lurer jeg på om jeg skal sette meg foran TV-en med en episode Taken, og begynne på et nytt strikketøy til meg selv. Oppdaget at oppskrifta jeg hadde tatt med til platelopien min var til feil genser, så derfor tror jeg at den mørkelilla fargen får en mening med livet: Å bli til denne jakka, Just Right Wrap fra Lace Style.

Siden vi nå er inne på lite strikkerelaterte ting, og jeg har avspasert fra jobb for å slappe av litt, har jeg tid og lyst til å være meningsløs. Denne lista har jeg stjålet fra Mildrid:

*Dagens leppestift/lipgloss: Som vanlig; ingenting. Mulig jeg tar på meg litt Lipsyl etterpå, men det er omtrent så langt som jeg strekker meg på den fronten.
*Dagens duft (parfyme/lotion/shampoo/hva enn du dufter av): Oceanus fra Body Shop
*Dagens sko: Bare sokkelesten på meg.
*Dagens smykker: Forlovelsesringen min, og ring i nesa og ørevingen.
*Dagens bok (altså den du leser nå): Carl Frode Tiller: Skråninga
*Siste cd du hørte på: Bubbi Morthens: Frelsi til sölu
*Siste film du så: The big sleep (skjønte ikke all verden).
*Siste reise du var på (innenlands/utenlands): Stavanger mandag til onsdag.
*Siste nettsted du var innom før denne bloggen: blog.mildrid.net
*Siste te/kaffe du drakk: Lipton Earl Grey Green Tea
*Siste setning du sa: Jess, ha det bra (til sjefen min i telefonen).
*List opp tre ting fra veska di: To appelsiner, 4 røde kulepenner, Koss PortaPro hodetelefoner.