torsdag 20. september 2007

Pakke fra hemmelig venn!

I dag fikk jeg endelig hentet pakken fra min hemmelige venn på Hobbyforum, og spenningen var stor. Se på denne flotte pakka!







Jeg fikk
300 gram deilig Nuuk i mørk koks - deilig og mykt garn i farge som jeg elsker. 2 nøster nyydelig grønt garn, er det håndspunnet mon tro? 7 knapper som er perfekte til jakka jeg har planlagt - min versjon av "Jakken som passer til alt". Grønn te og Läckerol med jordbær og rabarbra. Nam!

Tusen takk, min hemmelige venn, du har lest ønskelista mi godt!
Jeg tror min hemmelige venn er Irenesol, men helt sikker er jeg ikke.

søndag 16. september 2007

What to do, what to do?

Jeg hadde allerede planlagt hva neste prosjekt skulle være da jeg la siste hånd på Ene. Men så viste det seg at denne siste hånden hadde ganske vondt, og at den slettes ikke kunne strikke noe som helst. Så jeg lot den hvile. Men, siden hendene er forferdelig rastløse, tok det ikke lang tid før de ble nødt til å finne noe å fikle med. Noe lett. Hva som helst egentlig. Så jeg grep nærmeste garn, og satte i gang med noe. Etterhvert fant jeg ut at jeg hekler lapper, og at jeg henter mønsteret fra denne boka, et kjært loppisfunn:



Alle andre her i bloggerland holder på med bestemorruter, men det er jeg litt lei. Så det ble blomster. Til nå har jeg heklet 7 like, og 2 som er like hverandre, men ikke dette. Grunnen til det er at jeg gjorde feil på de to første lappene, og så kikket nøyere gjennom oppskriften på de to neste. Men for å være ærlig: Min versjon ble best, for den krøller ikke i kantene. I alle fall, her er dilemmaet: Nå har jeg heklet så mye som det her, men jeg aner ikke hva det skal bli. Skal det bli et luftig pledd (det syntes kjæresten var en elendig idè, dette ikke ville gi noe varme siden det var så mye huller i det), et tovet pledd (kjæresten: blir dèt noe fint da?), et sengeteppe (da gjør det ikke noe om det er mange huller) et sjal, eller en stola.







Fikk ikke til å gjengi fargene skikkelig her, det er alltid litt vanskelig. Men jeg hekler i Tynn Alpakka og Indicita fra garnlageret, i farge 136 og tilsvarende farge 154 fra denne siden. Godt garnslankingsprosjekt!

Hva synes dere at dette skal bli?

onsdag 12. september 2007

Utfordring del 2

Etter at jeg utfordret noen bloggere til å vise meg hvor de strikket, har det ikke bare dukket opp et veldig flott svar på utfordringen - det har også dukket opp andre mennesker som strikker overalt.

Blåggdama har svart på utfordringen, med å vise oss en hel dag med offentlig strikking.

Gjennom henne fant jeg også ut at Knit-Marie har funnet ut at offentlig strikking ikke bare er morsomt, men at det også er den besten måten å overleve en hetebølge i London på.

Jeg har begynnende senebetennelse i begge håndleddene for tiden, så det blir lite strikking, verken hjemme eller offentlig. Jeg hekler littegrann, med støttebandasjer på, men av den grunn blir det lite offentlig håndarbeidsvirksomhet for tiden. Fant dette bildet i arkivet på bloggen her, da. Det er tatt mens jeg strikket i bilen på vei mellom Roma og Firenze:



Strikker du overalt?
Ta utfordringen!

tirsdag 11. september 2007

Ene's shawl

Nå er sjalet ferdig blokket!
Det vokste seg fra 76 til 83 cm fra midt til spiss, og fra 144 til 163 cm i bredden.

Her er noen bilder:









Og bak dette sjalet fant jeg et annet vakkert sjal - et skyggesjal:



Ene's shawl is done, and it grew from 76 to 83 cm from the middle to the tip, and 142 cm to 163 cm in width. The last image is of the beautiful shawl behind the shawl - the shadow.

søndag 9. september 2007

Ene's shawl ferdig! / Ene's shawl done!







Ene's shawl er ferdig, med litt ekstra innsats på slutten. Det må fortsatt blokkes, men strikking og endefesting er unnagjort. Morsomt sjal, som det nesten blir leit å gi bort. Heldigvis passer ikke fargen til meg ...

Oppskrift: Ene's shawl fra Scarf Style
Garn: ca. 175 g Tynn Alpakka fra Du store alpakka, farge 163.
Pinner: 4,5 mm rundpinne.
Tidsbruk: Rundt tre uker.
Størrelse før blokking: 76 cm ned til spiss, 142 cm fra ende til ende.

Sjalet er mitt første bidrag til julegavealongen på Hobbyforum.

Ene's shawl is done, with some extra effort to finish it off. I still have to block it, but at least the knitting and endweaving is done. An interesting knit, that I'll almost be sorry to give away. Luckily the colour doesn't fit me ... This is my first contribution to Hobbyforum's christmas present KAL.

Receipe: Ene's shawl from Scarf Style

Yarn: appx. 175 g Tynn Alpakka from Du store alpakka, colour 163.
Needles: 4,5 mm runds.
Time: 3 weeks or so.
Size before blocking: 76 cm to the point, 142 cm from one end to another.

lørdag 8. september 2007

Premien er her! / My prize is here!



For en nydelig premie!

To nøster (á 100 g) med utrolig myk Lucca merinoull, og en oppskrift på morsom barnegenser med raglanfelling. Jeg gleder meg til å strikke! Må bare kose ferdig med garnet først ...

Tusen takk, MerGarn!

What a wonderful prize!
Two hanks (100 g a piece) with incredibly sorf Lucca merinowool, and a receipe for a cheerful children's raglan sweater. I look forward to knitting! I just have to finish petting the yarn first ...
Thank you, MerGarn!

søndag 2. september 2007

Utfordring! / Challenge!

Jeg har lenge levd etter filosofien at strikking (eller håndarbeid generelt) kan gjøres overalt. Selv strikker jeg der det er mulig og umulig, til forskrekkelse og fascinasjon fra omverdenen.
Her er beviset:



Bakgrunn: The Killing Cure på Skuret.
Forgrunn: Meg, samboer, og strikking av shortsen til lillesøsters motevisning.

Og nå til utfordringen: Strikk overalt - og vis oss hvor du strikker!
Jeg vil gjerne utfordre: Frk. Badegakk, Blåggdama og Bea.

I've long lived by the philosophy that knitting (and other crafts) can be done anywhere. I myself knit anywhere possible, to the bewildered and fascinated looks of passers-by. This picture is proof. In the background: The Killing Cure at Skuret concert hall. In the foreground: Me, my boyfriend, and the shorts that I was knitting for my sister's fashion show.
And now to the challenge: Knit everywhere - and show us!
I challenge:
Frk. Badegakk, Blåggdama and Bea

Garnslanking / Stash busting

Jeg har sagt det før, men denne gangen mener jeg alvor.

Nå MÅ garnlageret slankes litt, ellers blir det aldri mulig å kjøpe mer garn uten dårlig samvittighet. Det kan vi ikke ha noe av!

Jeg har hatt planer om å lage dette innlegget lenge, så 10. august tok jeg disse bildene av garnlageret:





Da veide lageret 11 693 gram.

Men som de fleste garnentusiaster, greide jeg ikke å holde meg i skinnet. Derfor har jeg siden kjøpt garn. Til min unnskyldning kan det sies at nesten alt det garnet jeg kjøpte skal brukes til julegaver, og derfor har en plan for seg. Det siste garnet var så utrolig billig at jeg bare måtte. Heldigvis har jeg også brukt garn.

Regnskapet for augusts ynkelige garnslanking er derfor:

Start: 11 693 gram
Brukt: 420 gram
Kjøpt: 1200 gram

Resultat: 12 893 gram garnlager.

Tolv og en halv kilo garn er mye, selv for en som akkurat har kjøpt seg enebolig. Kanskje ikke for dere andre, men i alle fall for meg. Derfor starter jeg nå min egen lille garnslanking, som i alle fall går frem til jul. Reglene er som følger:

- Bruke garnlager til å lage så mange julegaver som mulig.
- Det er lov til å kjøpe garn til å fullføre julegaver, men ikke kjøpe noe annet.
- Vunnet eller annet gratis garn, hemmelig venn-garn og -gaver er lov, men ellers skal ingenting inn i kista.
- For hver ferdig UFO får jeg lov til å kjøpe to nøster, for å gjøre ting litt mer utholdelig.


I've said it before, but this time I mean business. I need to bust some of this stash, otherwise I'll never be able to buy yarn again without a guilty conscience. I've been thinking about it since august 10, but haven't gotten around to actually posting anything. Since then, I've actually bought quite a bit of yarn as well. Mostly for christmas presents, so it isn't that bad, but I've also fallen for the temptation of getting som yarn that was just dirt cheap. Here's the sad stats for august:

Start: 11 693 grams
Used: 420 grams
Bought: 1200 grams

Result: stash is 12 893 grams.

Twelve and a half kilos is a lot, even for one that's just bought a house, so I need to cut down. So I'm starting a small stash busting challenge for myself, that will run at least until christmas. Here are the rules:

- Use stash to make as many christmas presents as possible.
- Buying yarn to finish christmas presents is allowed, but nothing else.
- Won or otherwise free yarn and yarn to and from secret pals are okay, but nothing else goes into the stash.
- I earn the right to buy two new balls of yarn for each finished UFO, to make things a little more endureable.

Sneglefart og premie / Slouching and prize

Etter noe så sjeldent som en strikkefri helg (gisp!) forrige helg, med travel uke både før og etter, har jeg virkelig sneglet avgårde på dette sjalet. Nå har jeg endelig vendt tilbake til sofaen, og gjensynsgleden var stor. Her er noen av helgas favoritter:

Enes shawl + kjæresten min (se pailabbene som holder fast):







Te fra Sri Lanka, som ankom sist helg med svigersbesøk:



Teen har nå fått plass oppi denne nydelige boksen fra oldefars loft, og en favorittkopp fra Indiska, som er brukt så mye at den har fått skår. Det gjelder alle mine favorittkopper.



Twin Peaks:



Og til sist:
Mer Garn

Jeg har vunnet logokonkurransen til Mergarn.no, så nå kommer det overraskelsespremie i posten til meg. Hurra!

After two weeks and a whole weekend without knitting (ghasp!), I've finally returned to the couch. Here are some of my favourites this weekend:
- Enes shawl + my boyfriend (he owns those paws you see holding the shawl).
- Darjeeling Tea from Sri Lanka that my father in law brought last weekend.
- An old tea box from my great grandfather's attic, and a very well used tea cup from Indiska.
- Twin Peaks.
- Mergarn.no, who chose me as the winner of their logo-contest. Now I'll be getting a surprise in the mail. Yay!